Avionska karta za „trubače na Menhetnu“

Kada sam čuo da će ponovo da poleti direktan avion iz Beograda do Njujorka (NY), mojoj sreći nije bilo kraja! Napokon ću moći kao čovek, bez presedanja, da stignem do „Velike jabuke“, te da se opustim uz „trubače na Menhetnu“. Međutim, postoji jedna začkoljica, a nema  veze sa trubačima. Karta mi je nešto skupa, a i nemam neki „bakšiš“ za trošak po Brodveju, a nije me još posao odveo tamo. Tako da, ćorak Paunoviću!

PISAO je tekst, usledio je POZIV koji mu je iz korena promenio život!

Bez obzira što neću još uvek kročiti na američko tlo, euforičan sam i strašno (onako horor) uzbuđen! Ipak je najvažnije da će prvi direktan let iz Beograda za NY,  tog 23. juna, upriličiti i premijer Srbije Aleksandar Vučić. Ali, izgleda da ipak neće leteti preko okeana bez obzira što je kupio (čitajte „kupili smo mu“) promo kartu, jer ne stiže da sastavi vladu, iako može sam to da uradi, ima većinu. Tako da, premijer neće da overi USA iz srBskog moćnog aviona.

Ali ne brinite! Biće u avionu!

– Biću tih sat vremena… koliko traje to vreme pred poletanje, pozdraviću se sa tim ljudima, 23. jun je za mene veliki dan, ispratiću taj avion – rekao je premijer medijima.

Taman sam se uplašio da će da propadne vest, jer tamo gde nema premijera, tamo nema ni vesti (to je on rekao, ja parafrazirao), ali eto, biće sa putnicima, blago njima! Imaće tu čast da po prvi put u modernoj istoriji, odlete u Njujork nakon blagoslova prvog čoveka Srbije. Da leti i Mali, možda bi ih i neki pop osveštao, ovako, ništa. Neka se pomole sami, nisu ti putnici baš toliko VIP.

Krv, suze i kondomi

Karte za ovaj „istorijski“ let mogle su da se kupe po promo ceni od 399 evra. Što je dva evra manje od prosečne plate u Srbiji, koja prema rečima premijera iznosi 401 evro. Lično, na prste mogu da nabrojim ljude koje poznajem i koji primaju prosečnu platu. Blago njima! Mogu da odu do Velike jabuke za sve pare. Ostala bi im dva evra, da se awesome „sprovedu“ po Americi! S druge strane, prodavačici u kineskoj radnji u Zaječaru trebalo bi pet meseci da zaradi za kartu po promo ceni! Ko joj je kriv kada „neće da radi“. Neka jede hleb i jogurt, a sanja NY.

Život je surov i većina nas nije zaslužila da putuje i da uživa u Central parku ili na Kipu slobode. Međutim, kako reče šef vlade Srbije, sledeća godina biće „zlatna! Do tada, radite i ćutite, ćutanje je majka, a NY i trubači u istom nisu za svakog.