Gaga M

14.01.2013.

“Da li bi nam rekla zašto baš Gaga M ?“, upita voditeljka pevačicu.

“Hhhh, hmmm, hhh, jah… “ – (ne) odgovori pevačica.

“Verujem da je to zbog toga što na našoj estradnoj sceni ima još Dragana?“ – zaključila je upitno voditeljka.

“Da, hmm, h h h h h… “ – promumla veštački Gaga M .

“Dobro Gago, sada ćemo čuti tvoj veliki hit, kako se zove? “ – opet “dosadna“ voditeljka sa tim pitanjima!

“Daaaaaaaaaaa, jao, ja, da, z’ve se e… “ i taman da Gaga M kaže kako se zove njen mega hit, voditeljka je brže bolje euforično preseče:

“Hajmo Gago, veselo u novogodišnjoj noći! Samo za vas draga publiko, Gaga M i Skini me! “.

Ovaj nemili događaj odigrao se u novogodišnjoj noći, a ja sam ga reprizno pogledao 14. januara u tri ujutru, taman pred spavanje, otrgla mi Gaga M san! Čim je počela da peva veliki hit, nisam ni zanemeo, već sam se nekako ražalostio. To nije ni kakofonija! Mislim svestan sam ja gde živim, sve je odavno jasno, ali neverovatno je da smo toliko otišli ne na dno, nego ispod svakog dna. Dotična Gaga M nije kriva, ona jednostavno ne zna baš šta treba da kaže, ne ide joj malo taj vokabular i fond reči, istovremeno, nije ni neka pevačica ( ovde sam blag ), atribute ima ( naravno), rešila žena da bude poznata, i poenta je u tome da danas svako ko ima love ili nešto drugo cenim, može da se pojavi i kontaminira nam umove.

Da se razumemo, niko mene ne tera da je gledam, ima i drugih kanala, ali jadno je da ona i njoj slične zakupe prostor na bilo kojoj TV! Sa tim mislima zaspim.

Ujutru, otvorim oči prva pomisao Gaga M, noćna mora se nastavlja! Uključim mašinu, odem na Youtube, i nađem intervju sa “popularnom“ pevačicom!!! Kakva kafa, rasanim se odmah, nakon uvoda u razgovor sa GM. Samo ću reći svaka čast voditeljki! Trebalo je ostati profesionalan, ozbiljan, i odgovarati na postavljena pitanja umesto gošće. Doduše, sklopila je Gaga M par rečenica, ali najbolji je bio odgovor na pitanje: “Kako si odlučila da postaneš pevačica, kako je sve počelo?“.

Pevačica, debilno zbunjena vari pitanje, guknula je nešto kao da ima puno prijatelja na estradi, i da se tako družila sa njima, i tako, i onda je počela. Uf. Da. Obećala je da neće još uvek nastupiti u Beogradu! Razmišljam, jedino ona fali!

Zašto ja posvećujem ceo tekst Gagi M?

Više je razloga.

Zato što vašari još uvek postoje, i neko treba da peva ili šta već pod šatrom, nemam ništa protiv tog vida nastupa!

Zato što bih voleo da klinci i oni malo matoriji slušaju muziku i pevače!

Zato što želim da na TV-u gostuju ljudi ( i u novogodišnjim emisijama ) koji imaju neki kredibilitet! Koji pre svega znaju da govore! Ako ne znaju sva slova, neka ćute!

Zato što TV 1000 već imamo! ( program posle ponoći).

Zato što smo potpuno zaboravili šta je kultura, i dokle god je ne budemo imali, zvezda će biti Gaga M i njoj slične/i, i “pevaće hitove“.

I kome je to moje “zato“ uopšte bitno?

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.


*