Bakice sa čuke

„…glasale smo, tako što je došao kod nas onaj…, i rekao da zaokružimo broj 1…“

Stvarno nemam ništa protiv da bilo ko živi gde želi, i kako želi, u slučaju dve bakice od 75 i 85 godina na nekoj čuki u Srbiji zemlji, bez struje od kada znaju za sebe i u katastrofa uslovima. Ali koliko god to surovo bilo, imam protiv da one glasaju i odlučuju o budućnosti ove zemlje!

Naime, kako neko ko nema TV i informacije, može da glasa?! Neko ko ne zna ko je predsednik države, neko koga to uopšte ne zanima! To mi ne ulazi u glavu. Na pitanje novinarke „kako ste glasale kada nemate TV, ne znate ko su kandidati…“, bakice su zbunjeno odgovorile: „a, glasale smo tako što je došao kod nas onaj…, i rekao da zaokružimo broj 1…“.

Super! Koliko su na taj način dobili glasova ti pod brojem 1?  

Moj otac je u pravu. On kaže da treba da se uvede pravilo da kada odeš u penziju automatski gubiš pravo glasa. Podržavam ga potpuno. Država treba da brine o starima i penzijama, a mi mlađi da biramo koga želimo u budućnosti.

Dok je bakica sa čuke i njima sličnih, i „onog“ nema nama života ovde. Mogle su jednostavno da kažu ne zanima nas, kao što ih ne zanima struja, TV i 21. vek.

Respect.

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.


*