Foto: Anand Thakur @oversorted / Unsplash

Za svoju decu: Dobro dete u društvu sumnjivih faca

Svaki roditelj o svom detetu misli sve najbolje, to mu i želi i brani ga kada ga napadaju. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić brani svog sina Danila Vučića, momka od 22 godine, povodom fotografije koju je juče objavio  portal KRIK na kojoj je njegov sin u društvu Aleksandra Vidojevića,  člana Partizanove navijačke grupe „Janjičari“ i trenutno mu se sudi. Vučić je na to rekao rekao da je Danilo pošten i pristojan mladić.

– Moj sin Danilo je pošten i pristojan mladić. Kriv je samo zato što je moj sin. Do njih, neodgovornih i nepristojnih, nikada niko nije deci političara crtao metu na čelu. Napadajući mi dete, doveli su me u ugao iz kojeg više nemam gde. Boriću se svom snagom i pobediću sve njihove laži. Obećavam im to – napisao je Vučić na svom zvaničnom Instagram nalogu.

Sve bi bilo u redu da nisu svi građani Srbije kompletni idioti, te da koriste mozak, analiziraju to što su videli i čuli, i na kraju sami donesu zaključak. Maske su pale, sve znamo i saznajemo još više. Predsedniče, slobodno se vi borite, ali vaš sin se druži sa kriminalcima i to je činjenica. U državama bi zbog ove činjenice pala vlada, pao bi i predsednik, ali eto, prvi čovek Srbije ima tu sreću da je Srbija skoro sve osim države u pravom smislu te reči. Najverovatnije će za 20 godina i njegov Danilo poput svog oca reći: „…bio sam mlad, nisam znao šta radim…“.

Ovim povodom oglasila se i premijerka Srbije Ana Brnabić, koja je osudila „napade na sina predsednika Aleksandra Vučića, Danila“, piše N1.

– Stavljanje mete na mladića od 22 godine je, u vašem svetu, legitimna politička borba. Razvucite ga po Tviteru, upregnite istraživačke tabloide da ga fotografišu dok gleda utakmicu, povežite sa mafijom, samo da biste udarili po njegovom ocu. Vi ste blato protiv koga kažete da se borite“ – navela je ona na Tviteru.

Mnogo nam je uprljana već prljava politika. Pravila igre ne postoje i predaleko je sve otišlo. Predsednica Vlade očigledno sledi retoriku svog šefa, kako ga naziva, a mi, ponovo, slepi kod očiju. Ništa nismo dobro videli. Dete od 22 godine je izgleda sedelo samo u kafiću i gledalo utakmicu – (helikopter pao nije).

Ovaj slučaj još jednom pokazuje koliko je nestalo ljudskosti među nama, oslikava svet laži i manipulacije u kome živimo. Demonstrira nam silu, moć koji proizvode strah i ćutanje, da se ne bi izgubilo puko preživljavanje. Nastavićemo mi još dugo da životarimo u tom svetu, jer pravda je dostižna, ali se dugo čeka. Do tada, pripazimo na svoju decu i i čuvajmo ih onako kako treba – bez laži i sa puno ljubavi, da nam ne zalutaju.

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.


*