O meni

Ja sam Miljan Paunović, diplomirani politikolog – rođen sam u Zaječaru, a u Beogradu živim i radim od 2002. godine. Nakon akademskih studija na Fakultetu političkih nauka u Beogradu, kao stipendista specijalizirao sam na studijama „Strategije i metode nenasilnih društvenih promena“.

Novinarstvom se bavim od 2000. godine. Moji prvi novinarski tekstovi objavljeni su u nedeljnom listu Timok Zaječar, a zatim sam radio u beogradskim nedeljnicima Ekonomist  (2007/08) i NIN (2008/12), i kratko u dnevnom listu Blic (2012) i portalu Telegraf (2015). Pisao sam za APortal, gost sam portala Direktna reč. 

Kao što sam pomenuo, krajem novembra 2017, izašao je moj prvi roman „Soba tajni“ – više informacija na Miljan Paunovic: „Soba tajni“.

Političko-društvene analize su polje mog novinarskog delovanja, odnosno akutelni društveni i politički događaji. U novinarskoj karijeri napisao sam više od 500 članaka, istraživačkih tekstova i reportaža, i radio intervuje sa Nikom Bolitierijem, čuvenim teniskim trenerom i osnivačem najpoznatije svetske teniske akademije na Floridi, profesorom Metju Defleom (uveo je predmet Lady Gaga – sociologija slave) na Univerzitetu Južna Karolina u SAD, Barbarom Alberti svetski priznatom italijanskom književnicom, kanadskim rediteljem Lujom F. Demereom, Mirkom Ilićem našim proslavljenim grafičkim dizajnerom koji živi i radi u Njujorku…, glumcima Markom Nikolićem, Sekom Sablić, Banetom Trifunovićem…, i drugim poznatim i priznatim ličnostima iz sveta kulture, politike, ekonomije i društva.

Uređivačkim radom bavim se od 2011. godine. Na tom polju, sarađivao sam sa dr Zoranom Stojiljkovićem, profesorom Fakulteta političkih nauka u Beogradu, i NVO CANVAS (Centar za nenasilnu akciju) Beograd.

Odbranom specijalističkog rada na temu “Kampanja za razvoj malih i srednjih preduzeća u Srbiji”, moja stručna oblast pokriva i izradu kampanja, ali i strategija promene ( na ličnom, poslovnom, društvenom planu…).

Umetnost, pozorišni rad zauzimaju posebno mesto u mom životu i radu. U periodu od 1993 – 2000. godine radio sam u pozorištu Zoran Radmilović u Zaječaru. Igrao u predstavama „Kosa”, „Venecijanke”, „Vidi ko to govori”…, i učestvovao u organizaciji festivala „Zoranovi dani”. Radio sam na predstavi „Dođite sutra” u svojstvu režisera, scenariste i tehničkog realizatora u amaterskom pozorištu ”Lepenski vir” u Donjem Milanovcu 2001. godine. Novembra 2013. u istom pozorištu režirao sam monodramu „Kutije”.

Moj moto je: piši slobodno, piši istinu, budi svoj!