O meni

Miljan Paunović, diplomirani politikolog – rođen je u Zaječaru, a u Beogradu živi i radi od 2002. godine. Nakon akademskih studija na Fakultetu političkih nauka u Beogradu, kao stipendista specijalizirao je na studijama „Strategije i metode nenasilnih društvenih promena“.

Novinarstvom se bavi od 2000. godine. Prve novinarske tekstove objavio je u nedeljnom listu Timok Zaječar, a zatim je radio u beogradskim nedeljnicima Ekonomist  (2007/08) i NIN (2008/12), i kratko u dnevnom listu Blic (2012) i portalu Telegraf (2015). Pisao je za APortal, Direktnu reč, Glas Zaječara…  Od novembra 2018. do aprila 2020. godine bio je glavni i odgovorni urednik portala Regionalni informativni centar.  

Jedan je od osnivača udruženja „Media Pro 011“ iz Beograda. Osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala www.mediastart.info(udruženje i portal su osnovani u aprilu i maju mesecu 2020. godine).

Od juna 2021. godine, radi na portalu Biznis.rs, kao zamenik šefa deska i novinar.

Autor je dva romana.

Roman „Tuneli prošlosti“ objavljen je 8. decembra 2021. godine, u izdanju izdavačke kuće Liberland iz Beograda. Krajem novembra 2017, izašao je njegov prvi roman „Soba tajni“.

Više informacija o knjigama na ROMAN „SOBA TAJNI“ROMAN „TUNELI PROŠLOSTI“ 

Član je Nezavisnog udruženja novinara Srbije – NUNS  

„Političko-društvene analize su polje mog novinarskog delovanja, odnosno akutelni društveni i politički događaji. U novinarskoj karijeri napisao sam više od 500 članaka, istraživačkih tekstova i reportaža, i radio intervuje sa Nikom Bolitierijem, čuvenim teniskim trenerom i osnivačem najpoznatije svetske teniske akademije na Floridi, profesorom Metju Defleom (uveo je predmet Lady Gaga – sociologija slave) na Univerzitetu Južna Karolina u SAD, Barbarom Alberti svetski priznatom italijanskom književnicom, kanadskim rediteljem Lujom F. Demereom, Mirkom Ilićem našim proslavljenim grafičkim dizajnerom koji živi i radi u Njujorku…, glumcima Markom Nikolićem, Sekom Sablić, Banetom Trifunovićem…, i drugim poznatim i priznatim ličnostima iz sveta kulture, politike, ekonomije i društva“.

Uređivačkim radom bavi se od 2011. godine. Na tom polju, sarađivao je sa dr Zoranom Stojiljkovićem, profesorom Fakulteta političkih nauka u Beogradu, i NVO CANVAS (Centar za nenasilnu akciju) Beograd.

Odbranom specijalističkog rada na temu “Kampanja za razvoj malih i srednjih preduzeća u Srbiji”,  Paunovićeva stručna oblast pokriva i izradu kampanja, ali i strategija promene ( na ličnom, poslovnom, društvenom planu…).

„Umetnost, pozorišni rad zauzimaju posebno mesto u mom životu i radu. U periodu od 1993 – 2000. godine radio sam u pozorištu Zoran Radmilović u Zaječaru. Igrao u predstavama „Kosa”, „Venecijanke”, „Vidi ko to govori”…, i učestvovao u organizaciji festivala „Zoranovi dani”. Radio sam na predstavi „Dođite sutra” u svojstvu režisera, scenariste i tehničkog realizatora u amaterskom pozorištu ”Lepenski vir” u Donjem Milanovcu 2001. godine. Novembra 2013. u istom pozorištu režirao sam monodramu ‘Kutije'“.

Miljanov moto je: piši slobodno, piši istinu, budi svoj!