Freeimages.com

Presek: Koen, Dilan, Brega, Đorđe i diploma

– Ministar prosvete Mladen Šarčević najavio je uvođenje pilot-projekta nacionalne mature od 2018. godine, koja bi trebalo da zameni prijemni ispit na fakultetima. Pritom svaki svršeni srednjoškolac moći će da pošalje aplikacije na neograničen broj fakulteta. Biće to očigledno veoma pametan potez. Zašto bi deca uopšte učila više, trebalo bi da se uvede da posle osnovne škole odmah dobiju fakultetske diplome, jer ionako mogu da se kupe, upoznati smo sa tim. Takođe bi bilo dobro, u skladu sa reformom obrazovanja, da kupljena diploma važi kao fiskalni račun za doktorske studije, kojih takođe ne bi bilo, jer kao što već znamo i doktorat može da se kupi. Mogu da se naprave i popusti ili akcije 3 u 1. Jedna je mana ovog senzacionalnog predloga, da li svako treba da studira? Mislite o tome.

Presek: Trampovanje and Melany of Yug

 – Pomama vlada u Beogradu i Srbiji za koncerte Bijelog dugmeta i Đorđa Balaševića. Okupile se legende, inspiracije ima, para nestalo očigledno, pa daj da punimo Arenu iz praznih džepova građana, za nostalgiju i drame se uvek nađe. Prvo ide valjda novi album pa koncerti? Zdravko Čolić to tako radi.

Euforija oko pobede Donalda Trampa u SAD ne jenjava u Srbiji. Pokvario nam Tramp novogodišnju atmosferu! Više niko ne obraća pažnju na raskošnu rasvetu! Mi je plaćamo i uživajte u čarima Nove godine, forget the Tramp-a!

Presek: Srećna Nova 2017!

– U „večna lovišta“ otišao je i čuveni kantautor Leonard Koen. To je bio povod da se oglasi Bob Dilan. Nobelova nagrada i  nije neki povod.