Foto: Pixabay.com

Dečakova tajna: Hotelska soba (XII deo)

Otpio je gutljaj vode, promrmljao nešto za sebe, znao je da je ovo kraj. Nije bio uplašen, ali mu nije bilo ni svejedno, ipak, jedva je čekao da sve ispriča, da se oslobodi velikog tereta.

Sara i Tara su mi bila jako drage, poznavao sam ih od malena, i super smo se igrali kao klinci. Kada se Erik pojavio sve se promenilo, želeo je da bude u centru pažnje, ali sam kao par godina stariji od njega uspeo da držim stvari pod kontrolom, sve dok se nije pojavila Helena. Verujem da znate da smo obojica bili sa njom? Da, prvo ja, pa Erik, plus su u priču ušle i devojčice. Onog dana kada ste nas vodili na izlet, pravili smo se obojica da ne znamo gde je kuća, znali smo, tu smo se sastajali. I sve je bilo super dok nas Martina nije otkrila. Tada je nastao kompletan haos. Helena se povukla u sebe i u svoje tabletice, svu pažnju je dala devojčicama, mene je zapostavila, Erik je ušao u neku šemu i sa Martinom, ali to je bilo mnogo  ranije, ima tri godine, kasnije je  Martinin otac napustio Helenu, jer ga je optužila da zlostavlja njihovu ćerku što uopšte nije bilo tačno. Njen otac je jedan sasvim normalan čovek, koliko god vam to zvučilo bezveze- zastao je Markus, usta su mu se brzo sušila. Ingrid je ćutala i čekala nastavak priče.

Helena je volela da ode ponekada u neki restoran, klub, kafanu, tako je bilo i one večeri kada je „nestao“ Erik. Oni su se poznavali, ali su morali da se prave da se ne poznaju, zbog njegovih godina. Požalila se Eriku kako će je devojčice napustiti, rekle su joj da se nakon završetka školske godine sele u  drugi grad. Rekla mu je da je izgubila ćerku, i da neće da dozvoli da izgubi i njih dve. Da sam tada znao…

– Nisi znao da će da ih ubije? I nama je to bilo čudno, ali je bila teško bolesna, posebno zbog vas dvojice. Erik je ostao, ti si se povukao. Erik je menjao slike u hotelu, u sobi? – Ingrid je čekala potvrdu.

– Da, on. Ja sam mu rekao da se priča otrgla kontroli i da treba da prekine svaku vezu sa njom, ali nije pristao, Martina je odlučila da mu pomogne da ode iz grada, što je on i učinio, ali ste se onda pojavili vas dvoje, znao sam da nećemo moći da vas nasankamo – popio je vodu do kraja.

– Tog jutra je otišla sa Erikom do kuće u šumi, pratio sam ih, onda sam pratio i nju. Namamila je devojčice u šumu, nisu one tamo otišle kao što se mislilo slučajno, i hladnokrvno ih je ubila. Kasnije i sebe, nije mogla da podnese to što je uradila. Nije mi jasno kako ste posumnjali da je neko ubio? Ne morate da mi date odgovor, to je vaša stvar, vaša igra… Drvo iz šume ne postoji, samo je deo magije i moje zaluđenosti. Šta će sada bit sa nama? Ne želim nikakav pritisak, sve sam vam rekao, obećali ste mi.

Isključila je rekorder.

Pretpostavljam da ćete dobiti uslovne kazne zatvora, tako da nećeš biti mnogo eksponiran u javnosti. Moj predlog  je da napustiš ovaj grad, čim pre. Erik i Martina će neko vreme biti pod prismotrom, mada je sve jasno, iako mi Majk kaže da mu nije jasan motiv, ali ako uzmemo u obzir da je Helena imala mentalni poremećaj i da joj se svašta priviđalo i motalo po glavi, to bi bilo to. Slučaj je završen. Slobodan si.

Kada je ustao klecale su mu noge. Želeo je što pre da ode, daleko od ovog mesta, daleko od svih.

******

Isak, Majk i Ingrid su u restoranu blizu policijske stanice poručili ručak i zadovoljno ispijali svako svoje piće. Slavili su to što je ubica bio mrtav, te nije bilo povoda za dalju brigu.

– Rekla sam vam da je ona, još pre mesec dana, ali volim ovaj posao, treba sve to utvrditi, dokazi su tu, DNK se poklapa, sada mogu da se vratim u svoj mir. Majk, ideš li sa mnom?

– Gde bih ja bez tebe, jedva čekam i obećaj mi da više nećemo raditi, nisam ti ovom prilikom ni bio od neke pomoći, Isak je radio sve kako treba… – sumnjičavo reče Majk.

– Obojica ste bili dobri, bez vas ništa ne bih uradila. Stiže klopa, nećemo više o poslu, vreme je za neke lepše stvari – osmehnula se. Nije mu obećala da više nikada neće raditi kao detektivka.

******

Mladi bračni par ušao je u prostranu hotelsku sobu, načuli su da su u ovom istom apartmanu do pre nedelju dana bili čuveni detektivi Ingrid i Majk. Počeli su sa skidanjem od ulaznih vrata sve do spavaće sobe. Ona je odgurnula svog partnera na krevet, pao je na leđa, potpuno nag. Lagano je skidala grudnjak, potom gaćice, podigla je pogleda ka zidu  videla veliku sliku. Žena sa bordo šeširom i jakim crvenim karminom, zelenim očima, gledala je pravo u nju. Ništa tu ne bi bilo čudno da na slici nije videla i sebe, i to potpuno nagu, kao što je i bila u tom trenutku. Kiselo se osmehnula, pomislila je neko se šalisa mnom, odmahnula  glavom i bacila se u strastveni zagrljaj partneru.

KRAJ

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.


*