Foto: Pixabay.com

Deda Mrazov petogodišnji plan: Iz „Zlatnog“ u „Dijamantsko doba“

Prolazi ova godina, samo što nije umakla, a dok pišem tekst predsednik Srbije Aleksandar Vučić se obraća građanima, predstavlja petogodišnji plan, do 2025. godine. S obzirom da sam doručkovao, ne slušam ovog puta šta ima da nam saopšti predsednik, baš sam lepo jeo, pa ne bih da mi se sloši. Pročitaću kasnije, ali nekako ne verujem da ćemo procvetati u narednih pet godina. Ne, nisam pesimističan, osim kada moram.

Deda Mraz me je baš nekako razočarao, svake godine se javljam u ovo doba, a on nikako da se opameti i da nam ovo Zlatno doba u kome živimo od 2014. godine pretvori u Dijamantsko. Bio bi red, jer sa prosečnom platom od preko 500 evra, a realnom od 200 (ukoliko je uopšte radnici primaju), nama stvarno više ništa ne treba. Dovoljno za hleb, jogurt i salamicu od 23 dinara za 100 grama. Posle kažu nema mesa na stolu, kako nema, eto i salama je meso.

Kada bih jednom rečju mogao da opišem godinu za nama, to bi bila ova: smor. Ustalio se taj izraz kod nas, pa eto i ja kažem smor. Vala smorili su stvarno. Toliko samoreklame, sjajnih rezultata, sve loše je smanjeno, dobro je naravno povećano od „4 do 12 puta“, planovi su megalomanski, rezultati su u istoriji najbolji. Da je baš tako mislim da ne bi 5.000 ljudi godišnje odlazilo iz Srbije. Dobro ti migranti su pomogli svojoj državi, jer su na taj način smanjili nezaposlenost ovde na manju od 10 odsto, što je naravno po  prvi put u istoriji tako! Natalitet nam ne opada, jer su nam došli drugi migranti, te ćemo imati i po sedmoro, osmoro dece narednih godina, i kada malo bolje pogledamo sve je po planu (petogodišnjem), jedino nas malo zeza to što nemao lekara dovoljno, ali šta će nam, u Zlatnom dobu su svi zdravi! Nema kukanja i „vađenja“ na bolest!

Kada najbolje razmislim, ukoliko niste znali, mi nismo ni postojali pre 2012. godine. Evo ja se ne sećam svog života. Tada se čak nisam obraćao ni Deda Mrazu kao poslednjih godina. Onda je nešto kliknulo u meni, i ja sam se rodio po prvi put u istoriji pre sedam godina. Progledao sam. Upravo sam saznao da će na kraju 2025. godine prosečna plata biti 900 evra, a penzije oko 440 evra. Bravo! Šta je to još pet godina. Super je što će cene svega do tada stagnirati, lepo vam ja kažem stiže Dijamantsko doba. Opustite se još malo, samo da prođu 2020, 2021, 2022, 2023, 2024, 2025 i Bingo! Ups, pa to je skoro šest punih godina, ako umem da brojim? Dobro, jedna godina se odbija na kalkulaciju, i to je to, sve kako je rekao predsednik/premijer.

Mnogo mi brinemo, eto nema potrebe. Deda Mraz je više nepotreban, jer saznanjem da ćemo za samo pet godina imati plate od 900 evra budi nadu u najbolji život, bez problema, osim kada ih sami sebi napravimo, ukoliko smo baš toliki ološ i sve nam smeta, pa i ta plata od 900 evra. Nemojte mi zameriti, uzbuđen sam, jer sam hteo da pišem o nečemu sasvim trećem, ali sam u toku stvaranja ovog teksta saznao da će mi plata biti 900 evra čim napunim 48 godina života, i nekako ne mogu sada da se otrgnem toj zlatnoj emociji. Neću imati potrebe više uopšte da pišem, jer sa 900 evra, hm, biću mega car, baja u gradu, Miljan rules i to.

Da ne dužim više, hvala Deda Mraze što si nam obezbedio ovako dobre vesti i samo tako neka bude, pa ko ne ode ili daleko bilo ne umre, imaće svako dobro ovog dobra u kome živimo. a kava je bila 2019. godina i šta se sve desilo, pa nemam šta ja tu da vam pričam, vi to sami najbolje znate.

Svima vam želim u 2020. godini zdravo telo, duh i um, smeha, radosti i sreće, i ne brinite 2025. samo što nije!Deda Mraze, voljno si.

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.


*