Foto: D.S.

Drugari, zemljaci i ja – 16 godina kasnije

Promocija romana „Soba tajni“ u Zaječaru, nije bila samo promocija romana, već i susret sa mojim prijateljima, zemljacima, rođacima, 16 godina kasnije… I to je ono što je obeležilo taj 17.april 2018, u biblioteci „Svetozar Marković“ u gradu gde sam proveo svojih 25 godina života.

Foto: D.S.

U suštini nisam tip koji ima neku veliku tremu (onu koja vas ostavi bez teksta), posebno kada znam šta radim, ali na promociji u Zaječaru nisam imao tremu, već odgovornost. Verujem da su očekivanja bila velika, ipak, to su ljudi koji me poznaju, posebno moje drugarice i drugari iz osnovne škole, koje moram da pomenem. Hvala vam Bane, Vatoviću, Tošićka, Suzo „mala“, Petrovićka (sada Lukić), na podršci i na svima onim lepim rečima koje mogu da se svedu u rečenici: „Ostao si svoj, samo tako nastavi…“.

Foto: D.S.

Nije lako ostati svoj u vremenu u kome živimo, o tome smo pričali i na ovoj književnoj večeri. Moram da se zahvalim građanima Zaječara, na dobroj posećenosti i interesovanju za moj rad. Pažljivo su slušali moje izlaganje, kažu da ih nisam „umorio“, naprotiv, svi smo bili na tom jednostanom putovanju, tražeći odgovore na razna pitanja, posebno na ono: „Čiji su naši životi?“

Foto: D.S.

Glumica Selena Ristić Vitomirović je čitala delove iz romana, kada to radi neko ko zna poput nje, oni dobiju još više na težini, te me je taj momenat posebno ganuo. Bilo je naravno i duhovitih momenata, na samom početku moju biografiju prvo je pročitao direktor biblioteke Boban Đorđević, i to integralnu verziju – nisam bio svestan da sam toliko toga uradio do ove moje 41.godine života. Zatim je kraću verziju pročitao Miroslav Stojiljković, moderator.  Onda sam ja rekao da ću publici reći nešto o sebi. Nisam, naravno, nisam ni znao šta bih više mogao da  dodam. Čudno je to kada slušate o sebi…

Foto: D.S.

Ovom prilikom bih se zahvalio svima koji su učestvovali u zaječarskoj promociji. Medijima koji su me potpuno iznenadili na posvećenom vremenu, gostovanjima, najavi događaja, komentarima.

Foto: D.S.

„Soba tajni“ nastavlja dalje, već sutra, 19. aprila u 18 sati, družimo se u Studentskom kulturnom centru u Nišu.

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.


*