Mrka, Ana i Evrovizija

08.01.2013.

Dok sam se pripremao za odlazak na novogodišnju žurku senzacionalnog naziva “Širom zatvorenih očiju”, šaltam kanale na TV-u, da vidim šta se dešava poslednjih sati sada već stare godine, i nekako se zaustavim na Pink, u prevodu napravim grešku godine!

Ali, zaintrigirala me pojava zanosne voditeljke mr Lee Kiš i specijalne novogodišnje emisije čiji su domaćini bili Milutin Mrka Mrkonjić i Velimir Velja Ilić ministri u Vladi Republike Srbije.

Mrka i Velja se snimaju – zadovoljni, veseli, nasmejani, a kako i ne bi bili kada vladaju već par decenija, i sve su kako kažu za sada dobro uradili, pa da zaliju ulazak u 2013. na Lea žuraji uz šampanjac i legende narodne muzike. I dok kamera zumira ovu dvojicu lepotana, šmekera, švalerčina, visokih državnih funkcioner, “ministarka” Ana Bekuta ubi se da peva lajv “opraštam ti Zlatiborske zore…“ čežnjivo gledajući u gurua infrastrukture i Koridora 10, a njen kolega Šaban ( jedan je kralj ) viče “Mrko ovo je za tebe!”…Mrka, onako kršan momak, još više se naduo od sreće, a Velja samo trepće okicama, i oblizuje se.

Ooooooo, Felikse! Ja, u šoku!

Ok., znam, radili su ministri M & V puno, mnogo su zaradili, šta su uradili skoro se i ne vidi, mislim sve je lepo našminkano, nalickano, i treba ljudi pošteno da se opuste, ali na nekom drugom mestu – samo se još više blamiraju! No dobro, rekoh sebi 31.12. je, ne nerviraj se, doći ćeš i ti Miljane jednog dana na vlast, i možda ti tada Pink, i Grandovci budu preči od problema u narodu, zato, nije moje da sudim.

Nego sam ja nešto drugo shvatio odmah na startu ove godine, odnosno dobio odgovor na pitanje: Zašto ( pojedini ) naši političari više vole estradu od minstarstava za koje su nadležni, da ne kažem naroda? Pa da bi se brže integrisali u EU! Ništa vam nije jasno, evo objašnjenja.

Treći dan 2013. je presudan za dalje evrointegracije Srbije. Tada je za Mrkinog savetnika imenovan Saša Mirković, mag estrade i pobeda na takmičenjima u EU! Mrka je napokon dobio pravu “desnu ruku” i to je bez sumnje pun pogodak u moru proteklih promašaja!

Niko bre da skapira zašto je unajmljen Saša Estrada, ali ja sam sve skontao. Čitajte pažljivo:

Uskoro će Evrovizija, Ani je potreban Menadžer, sa velikim “M”, proveren, koji će ukloniti sve prepreke na putu do pobede. Anči, krajnje je vreme, a to je i Mrka lover shvatio, treba da zablista na EU sceni, jer kada ljubavnik ne blista, ko će ako ne “ministarka”. Preko Saše ključnog stratega, koji kako kaže ima iskustva u organizaciji i dipl. je pravnik, Bekutinom pobedom doći ćemo brže do pristupnih fondova EU, a onda sledi blagostanje! Emisije mr Lee Kiš i Grandovih zvezda biće još veselije, gledanije, vremenski neograničene, i ne samo to, Mrka i Velja će spokojno moći da izgrade Koridor 10., ako ih ne iznenadi sneg ili snimanje novogodišnjeg programa.

Zato, opustite se, neka četvorka Ana, Mrka, Sale i Velja rade posao, i garantovano će nam ako ne ova ( kako već govore ) sledeća godina biti “malo bolja”, šta će nama “mnogo”.

p.s. “Širom zatvorenih očiju” je jako dobar film.

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.


*