Foto: Youtube/Screenshot/Anđelina Džoli

Nastavak čuvene bajke: Grdana se vratila, ali i Mišel Fajfer

„Maleficent – Mistress of Evil“ ili kako je kod nas prevedeno „Grdana – Gospodarica zla „, vratila se ponovo u bioskope, možda ne sa toliko velikom pompom kao pre pet godina kada je dobar deo filmofila jedva čekao da vidi „zlu vilu“ Anđelinu Džoli u čuvenoj priči o Uspavanoj lepotici ili Trnovoj ružici, ali svakako sa velikim iščekivanjem – šta ćemo videti u drugom delu ovog filma.

Slavna Oskarovka je i jedan od producenata filma, te joj je izgleda stalo do ove bajke i uloge u njoj, a izgleda da joj nije bio problem da se na velikom platnu pojavi rame uz rame sa ženom koja je žarila i palila Holivudom osamdesetih i devedesetih godina prošlog veka, Mišel Fajfer u ulozi kraljice Ingrid.

Foto: Youtube/Screenshot/ Mišel Fajfer

Film kao celina je tehnički „ludilo mozga“ što bi rekli mladi, sve je na mestu, efekti, fotografija, kadrovi, baš kao u bajci. Priča kao takva opet prati „Uspavanu lepoticu“, Auroru, devojka porasla pa sada treba da se uda. Grdani nešto nije po volji, a njena svekrva, koju igra Mišel Fajfer jedva čeka, ali iz nekog sasvim drugog razloga – ne zato da bi ujedinila dva kraljevstva. Da vam ne pričam dalje, dva sata filma nisu dosadni, zanimljivo je kako holivudska fabrika nađe priču, koja je lošija od one prve iz 2014 godine, ali dovoljno dobra da projekat „Maleficent“ ne propadne. Baš naprotiv.

Foto: Youtube/Screenshot/Anđelina Džoli

Povratak Fajferove je u velikom stilu – igra kraljicu i to veoma uverljivo, jer ko zna – zna. Zanimljivo je da njena uloga ima veću težinu od Džolijeve, takođe je očigledno da se Mišel uželela velike uloge, da bi pokazala da je Holivud pogrešio što je zanemario u poslednjih petnaestak godina.  Ostala ekipa filma je da kažem korektna, Ela Fening igra princezu Auroru – Ružicu, i sva slatka i lepršava i to je to, a princ Filip, koga tumači Haris Dikinson je mogao da bude i neki bolji frajer. Niko od njih posebno ne blista u svojim ulogama, nekako i logično kada imate dve super žene u pravom planu.

Foto: Youtube/Screenshot/Grdana

Da li će nastavak ove bajke nadmašiti prvi deo? Mislim da neće, jer sam ja lično prvim delom i pričom bio poprilično izenađen, njenim tokom i rešenjem. U svakom slučaju dva sata nisu izgubljena, jer saznajemo poreklo Grdane, i još jednom obnavljamo gradivo da nešto što je označeno kao zlo, to i ne mora da bude, zlo je na kraju opet pobedilo zlo i postalo dobro.

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.


*