Odbegla Džulija u Beogradu

Dolazak jedne od najvećih, ja bih rekao i najostvarenijih glumica na ovoj planete Džulije Roberts u Beograd, Srbiju, malo nas je trgnuo iz svakodnevnih glupih vesti i glavnih „glumaca“ na našim nacionalnim televizijama (znamo već ko su, da se ne ponavljam). Za početak, lepo je što je žena došla zajedno sa svojim suprugom Danijelom Moderom i troje dece. Muž popularne glumice biće direktor fotografije filma „Ibica“, koji će jednim delom biti sniman u našem glavnom gradu.

Džulija je krenula na put sa mužem da mu da podršku i da malo, verujem, odmori glavu od sjaja Holivuda, paparaca i svih onih koji umeju da smaraju 24/7 velike svetske zvezde. Kako su je naši medijski akteri ugledali, reakcije su krenule: „Došla je a nije odsela u najskupljem hotelu?“, „Džulija je normalna žena“, „Džulija je pobegla fotoreporterima“, „Džulija jede u restoranu“. Ove izjave, naslovi koje sam malo preradio, mogu različito da se tumače, a svako ko čvrsto stoji na zemlji, uspešan je i zna šta radi, ne mora van radnog vremena da glumi zvezdu.

Razvod i skriveno lice

Ne poznajem gospođu Roberts lično, ali ne vidim nikakav problem u tome što je normalna. Šta su očekivali pojedini, da bude puna plastike, izbaci dojke u prvi plan, selfuje se dok hoda i psuje prolaznike? Onda bi valjda to bi bilo to?

Biti zvezda ona prava može samo onaj ko je normalan, prizeman i slavu shvata kao prateću pojavu posla kojim se bavi. Mnogi nisu odoleli slavi poput: Vitni Hjuston, Majkl Džeksona, Ejmi Vajnhaus…, završili su kako su završili, poneli su ih milioni, avioni, kamioni, a pre svega loše društvo, odnosno „poslodavci“ koji nanjuše labilne ličnosti. Džulija koliko sam upoznat nema nekih velikih mrlja u karijeri, pa to valjda treba da čudi.

Zašto Džulija beži fotoreporterima? Zato što nije došla žena zvanično kod nas, nije zakazala konferenciju za novinare, pa beže i naši „glumci“! A mi smo ih izabrali da nas vode, a kada ih pitate kolika im je plata i odakle im vile i limuzine, oni beže. Zašto Džulija ne bi „pobegla“, ionako je bežala od Ričarda Gira par puta, pa sada neće od nekog smrtnika, ma važi.

Zamislite Džulija jede! Bila je u restoranu. Stvarno? Taman sam pomislio da žena kuva po ceo dan, znate troje dece, svi hoće nešto kašikom, ima tu puno posla. Toliko je „nedodirljiva“ da se slikala sa gazdama jednog restorana, koji su najverovatnije zažalili, jer je slika pomalo mutna. Objektiv je bio možda zamagljen ili je aprat (telefon) sa nekom  lošom kamerom. Druge prilike teško da će biti. Ali i mutna Džulija je dobra, njen osmeh Mona Lize nema premca, tako da blago gazdi restorana.

Džulijen za Oskara

Svako ko kaže da ga je briga što je Džulija došla u Srbiju, laže! Svakom ko kaže da bi voleo da radi u knjižari, poput Hju Granta u „Notting Hill“,verujem u potpunosti. Ko nije pogledao ovu romantičnu komediju, neka je pogleda. Tu je Džulija to što jeste, jedna velika glumica i zvezda, a kada se reflektori i kamere ugase ona je sasvim obična (zgodna) žena.

 

4 komentara su postavljena

    • Hvala Branka na podršci i što me pratite. Svaki Vaš komentar (bilo koje vrste) je za mene dragocen, kao i ostalih čitalaca. Srdačan pozdrav, Miljan (powxy).

  1. Znala sam da je ona u Beogradu, ali nisam pratila detalje i vesti naših tabloida, koje ni inače ne pratim. Zato me ovaj post oduševio. Tačno je da što su ljudi veći po uspehu, znanju i kulturi, to su jednostavniji i pristupačniji. Takvi immaju poštovanje prema drugom čoveku, samo zato što je čovek.

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.


*