Foto: Youtube/Screenshot/FPN Beograd

Presek: Bojkot, Veliki Miloš i Teodosić

Ovih letnjih dana za naše političare, što one u vlasti, ali i one van nje, nema odmora. Oni vode dijalog o tome kako da se organizuju izbori, odnosno opozicija zahteva od vlasti fer i poštene uslove za održavanje izbora u proleće 2020. godine. Vlast očigledno nije zadovoljna predlozima, jer je svakako lakše kada izbore „namestiš“ na svoju vodenicu, te će očigledno opozicija, deo nje, proglasiti bojkot izbora. Predsednik Srbije, SNS-a, vrhovni komandant, „savetnik premijerke“ i svih ostalih Aleksandar Vučić, rekao je da ga ne zanima bojkot ili šta god, jer kako je izjavio pre par meseci on može da vlada do 2024. godine, ili 2028, izbor je samo naš! Pardon, ne on, već vlada. Šta nam je činiti? Očigledno ništa specijalno, ljudima je super što rade tu gde rade i za plate koje imaju, većini njih, te im neće smetati po koji sendvič više i do 2028. godine, ako treba.

Proteklog vikenda spektakularno je otvoren auto-put (ili po novom naprednom pravopisu „autoput“) od Obrenovca do Preljine, i mnogo je lepo bilo. Kao da smo otvorili novu svemirsku stanicu. Nazvan je Miloš Veliki, dobro da nije Aleksandar, ali biće najverovatnije posle 2028. Sve je to super, trebaju nam novi putevi, ali kakve veze sa tim ima pancir ispod košulje (ako si među svima koji te vole) i kulturno umetnički program, live prenos ceo dan, analitičari razni, hvalospevi o samome sebi, namešteni intervjui i pitanja?  Moglo je sve to mirno, tiho, bez pompe, ali tako nešto rade veliki ljudi kada ostvare svoj cilj – skormnost im je vrlina, a oni drugi moraju da se samo-hvale i prave megalomanske vašare. Hajde da ne kvarim. Srećan put.

Reprezentacija Srbije na Svetsko prvenstvo u košarci u Kini odlazi bez Miloša Teodosića. Povreda je učinila svoje. Bez obzira na to, momci su u dobroj formi, pa eto nama radosti početkom jeseni. Srećno im bilo!

Foto: Youtube/Screenshot/FPN Beograd

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.


*