Foto: M.P./Sveti Stefan

Presek: Rekao im Krsto, „samoizbori“, ah to grčko more

Rešila zvanična Crna Gora da (za sada) ne prima građane Srbije zbog, kako kažu, korona virusa, te je otvorila granice samo za pojedine države. Nije nama prvi put da udaramo jedni po drugima onako komšijski, majstori smo za stvaranje kriza i tenzija u ovom delu sveta. Imamo slabo pamćenje, a i ne čitamo nešto puno, već verujemo, u slučaju Crne Gore posebno, jednim te istima već 30 godina. Ima i u Crnoj Gori ljudi, te je gradonačelnik Budve Krsto Radović poručio: „Dragi građani Srbije i Bosne i Hercegovine, ne dozvolite da nas svađaju i setite se da ovo nije država ni Đukanovića, ni Markovića, ni Marovića niti DPS, već časnih i poštenih ljudi. Tako je Krsto, bravo! Samo građani se, kao što rekoh, slabo sećaju.

Ko ne zna, a retko ko ne zna, u Srbiji je trenutno kampanja za parlamentarne izbore. Lista „Aleksandar Vučić – Za našu decu“ (ne, on neće ući u parlament, ali kako bi se drugačije lista zvala nego po njemu ) je veoma aktivna posebno njen nosilac. Pravim se da ne znam da li otvara gradilišta i najavljuje raznorazne investicije kao predsednik svih građana ili kao predsednik stranke. Stičem utisak kao da se svi oni sami biraju, da im mi i ne trebamo. Oni drugi, opozicija, ona koja izlazi na izbore, slušam šta nam sve obećavaju. Pa ne zaostaju mnogo za Vučićem, jedino nam ne kažu kako će to da ispune. To u stvari nije ni bitno, mi padamo na obećanja, uopšte nije važno da li će da se ostvare. Ona treći, bojkot opozicija, bojkotuje i to super radi. Bravo!

Velika panika vlada kod ljubitelja grčkog mora, u jednoj grupi na Fejsbuku je haos! Da li da idu ili ne, da li se plaća korona test ili ne, šta ako neko tamo oboli od korone  – ko plaća troškove, jedna žena je odustala i rekla da je u velikoj tuzi! Tuga za Grčkom, tuga za morem, sve je manje tuge za ljudima. Ko ne ode u Grčku mogao bi u Crnu Goru, možda nas puste, Grci jesu.

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.


*