Priroda, aplikacije i sex

Početak mog radnog dana podrazumeva pregled najnovijih vesti, tekstova…, i u moru raznoraznih pisanija čituckam i ona koji nas savetuju kako da postanemo ili ostanemo savršeni ljubavnici.Iskreno, malo sam se pogubio, ne mogu da pohvatam savete i činjenice tipa: Seksi nakurnjak za plažu, stavite ga u kesicu!; Zaboravite predigru – evo šta je najvažnije za ženski orgazam; Bosanci imaju najveći penis! Srbima duži od Hrvata! … Neprocenjivo kreativno.

Poznato je već da su Srbi, bez obzira na istraživanja, „najbolji u krevetu, najobdareniji, i da mogu po tri sata“ – (posebno nakon petog, šestog piva), to su priče, a ne mitovi, koje kruže od kada znam za sebe. Međutim, postoji tu jedna začkoljica, koja ruši mačizam „Balkanca koji sve rastura“. Svojevremno sam pričao sa seksolozima i psiholozima koji kažu da nam je potencija nešto zatajila. Mučen narod, pa pada ponos kad mu vreme nije. Da tragedija bude veća, ljudi u tridesetim godinama imaju problem ne samo da zadovolje partnerku već i da se uzbude kako valja. Šta mislite, šta je uzrok? Naravno, kriza i stres. Postoji rešenje.

Ima puno tekstova koji nam govore kako da se opustimo, čime da se mažemo, šta da jedemo i pijemo, koliko da treniramo…sve to može da bude korisno, ako smo psihički iole pod libelom (ko je preživeo, priča).

Ali, ima i onih koji nam poručuju kada da vodimo ljubav, odnosno da se „strasno prepustimo partneru“, i nude nam čak i mobilnu aplikaciju da nas podseti, počne valjda umesto nas, možda i završi…, prosto da odlepiš. Nemam ništa protiv tehnologija, ali ako je došlo do toga da nam aplikacija bude posrednik u seksu, šta reći, a ne zaplakati.

Da ne dužim više, evo jedne kratke ispovesti, a vi vidite šta vam je činiti. Deda-gospodin, ima 85 godina, živi sa babom u jednom selu pored Uba. Nema aplikaciju, čuva krave i ovce, šeta po 10 kilometara dnevno. I kako kaže, još uvek se ponekada „igra u krevetu sa babom“. Savete ne čita (inače koristi internet!), šta će mu to, kaže – vazduh, priroda, šetnja i sve funkcioniše kako treba.

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.


*