Selo veselo u hramu kulture

Audicija za Pinkove zvezde u pozorištu Zoran Radmilović u Zaječaru! Kada nisam umalo umro…

Ova vest je nekako logična, u nastavku srljanja u ambis države u pokušaju. U Zaječarskom pozorištu proveo sam deceniju, gledao sve predstave, u nekima sam učestvovao, divio se glumcima, legendama. A sada treba da se „divim“ seljačkoj Pink, Grand produkciji! Pardon, Grand seljaci su sada autonomni. Izvinjavam se na rečniku ali pobesneh! Ujedam.

Zoran Radmilović, Zaječarac, bard jugoslovenskog glumišta okreće se u grobu! Kakva vlast takve i audicije, mada su te zvezde aminovali oni prošli – demokrate, sećate ih se? Jedino je važno, bilo i ostalo, da narod dobije porciju veselja i da roditelji proguraju decu da budu zvezde! Biro za zapošljavanje su postali Pink, Grand, od ovog Nacionalnog odavno nema ništa… A nema ni od fakultetske diplome (osim ako nemate neku vezu: partijsku, rodbinsku ili hrpu love) – zašto bi ta deca – zvezdice ružičaste – uopšte i učili nešto? Lakše je slikati se skoro pa go, izbaciti atribute na videlo, pevati na isti kalup i eto love! Da poludiš. Imaju bre te Pink zvezde halu sportova, pijac, vašarište, Kraljevicu – šuma velika, pašnjake, farme pa neka urlaju tamo.

E pozorište moje drago. Inspiracijo mog diplomskog ispita. Da, moj diplomski rad se zove/zvao: „Kultura i politika u pozorištu – Zoran Radmilović, Zaječar“. Kakva politika, takvo i pozorište. Hajmo selo veselo!

Zorane legendo, sramota me je, izvini!!! Oprosti im, ne znaju šta rade…

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.


*