Foto: Pixabay.com

Šta beba zna šta je piramida

Razna pitanja muče čovečanstvo, ali ni jedno toliko dugo (i puno) kao misterija koja postoji od kada je i čoveka: ko je gradio čuvene piramide, pre svih Keopsovu? Iako je sagrađena još pre 4.500 godina (oko 2560 g.p.n.e), nikako da se dođe do racionalnog odgovora. Možda je greška u tome što odgovor i ne mora da bude racionalan, jer istina može da bude i „tamo negde“. Naučnici se trude i daju sve od sebe ne bi li nam sopštili da li je bilo moguće da robovi vuku te ogromne i dve tone teške blokove dimenzija pet sa dva metara. Kažu podaci da je Keopsovu piramidu gradilo 100.000 ljudi, 20 godina, te da su te blokove teglili od Nila do platoa na Gizi, pa ih uredno slagali jedni na druge, bili su baš vredni.

Promocija romana „Soba tajni“ u Bojiću

Foto: Pixabay.com

Na žalost nisam imao priliku da vidim te građevine uživo, jer taman kada je trebalo da odem, počeli su teroristički napadi u Egiptu, a pojedine budale sa bombama i puškama su čak pretili da će srušiti piramide. Izvinjavam se što vređam, ali pametnome to ne bi nikada palo na um, jer nešto što je izgrađeno ko zna kako, tek tako da se poruši. Pa to bi samo neko malouman mogao da uradi! Iako nisam bio tamo (a hoću), otkriću vam jednu tajnu, imam i ja svoju teoriju kako su izgrađene piramide, posebno Keopsova, ali nikome o tome ne smete da pričate. Reći ću vam, pa vi na kraju pomislite šta hoćete, ali eto jedna velika misterija biće rešena zahvaljujući meni! Ne, nisam egoističan ni egocentričan tip, već samo znam. Ovako je to bilo.

Pre tridesetak godina moja drugarica iz osnovne škole mi je gledala u dlan i rekla mi je da sam u prošlom životu živeo u nekoj pustinji, da je to bilo pre oko 5.000 godina i da sam bio uvaženi arhitekta i građevinar! Ja sam to prihvatio kao „dobro, deca smo pa se zezamo“ ali sam zapamtio ovaj podatak. Dvadeset godina kasnije usnio sam jedan san…

Foto: Pixabay.com

Zemlja zove Zemljane

Sunce je baš upeklo, sigurno je bilo oko 50 stepeni celzijusovih, kada sam svečano otvorio radove na izgradnji „Keopsa na pesku“ te davne 2560. godine pre naše ere. Iako je vlasnik buduće najveće piramide još uvek piškio i kakio u pelenama, bio je dovoljno „zreo“ da je tačno znao šta želi – najveća grobnica da mu se podigne ako može za života, da njen vrh ukoliko je moguće, udara u nebo! Tako mali, a tako zahtevan, mislio sam se, ko će mu sagraditi toliko veliku grobnicu, u toj pustinjari gde od vreline nije moglo da se diše kako treba, a kamoli grade neke „zgradetine“ i to u obliku piramide, bez prozora. Radnika je bilo na desetine hiljada. Zvali su se robovi. Trebalo je da se radi u tri smene, 20 godina najamnje, ali radovi tek što su počeli, bili su obustavljeni. Radnici na projektu nisu imali snage, odnosno nije bilo baš neke kvalitetne hrane i previše vode za njih, te su skapavali od ogromnih stena koje je trebalo obraditi i penjati jednu na drugu ne bi li se dobila piramida visoka 139 metara ( ta visina se javila prorocima tokom njihove molitve Bogu Ra). Ja sam se hvatao za glavu, jer sam znao da ću ostati bez iste, ukoliko faraon kada poraste ne vidi svoje grobno mesto kako se lagano diže iz peska. Molio sam da se robovima da neka hrana, ali ništa, oni su bili robovi i morali su samo da rade, a ne i da jedu. Jedne večeri šetao sam oko faraonovog groba. Seo sam na jedan od blokova da odmorim, i gledao u zvezde. Odjednom sam video jednu od milion koja se kreće ka meni. Bila je sve bliže. Stala je tačno iznad mene, svetlost me je zazlepila, a ja sam samo čuo poruku: „Idi odmori, sutra će biti sve završeno“. Onesvestio sam se. Sutradan ujutru kada sam se probudio, piramida je bila završena! Faraon je porastao (ne sećam se da li je to bio naručilac ili njegov sin, odnosno unuk, ali bio je neki faraon), a ja sam dobio sedu kosu. Ništa mi nije bilo jasno…

Foto: Pixabay.com

Iz ovog sna probudila me je sirena nekog vozila ispred zgrade u kojoj sam živeo. Nisam ispričao ovo snoviđenje nikome, jer bi najverovatnije rekli da sam lud. Pa neka sam, ja imam odgovor, i sada slobodno možete reći da spadam u teoretičare zavere i da su vanzemaljci sagradili Keopsovu i ostale piramide.

Postoje na stotine tekstova o piramidama širom sveta. Iz ugla jednog običnog čoveka, primetio sam da je za sve njih je zajednička misterija to što odolevaju vremenu i što postoje razne teorije o njihovom nastanku. Možda ćemo jednog dana i dobiti odgovor ko ih je sagradio, posebno Keopsovu. Do tada, čuvajmo ih od onih koji žele da unište čovečanstvo, jer i piramide su tragovi neki starih civilizacija i načina života iz tog doba.

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.


*