Apel gospodinu Deda Mrazu

29.12.2012.

Vreme je praznika, odnosno radovanja, opuštanja, lepih želja, verovanja da će nam u novoj godini biti bolje… Deda Mraze, da li ćemo stvarno procvetati u 2013.?Ako se pita EU, ili naš politički establišment, 2013. biće…jao Miljane ne! Ovo je vreme radovanja! Nemoj teške teme! I neću, što bi rekli klinci, opušteno tebra, msm brate…

Kakva će biti Nova ’13 ne znam, davno sam izgubio proročke sposobnosti ( “prekogniciju” što bi rekla Kleopatra ), ali znam po čemu ću pamtiti 2012. Isključivo i samo po lepim događajima, kojih je u svakom slučaju bilo više od onih manje lepih, ili debilno nebuloznih ( na ove poslednje nisam mogao nešto preterano da utičem ). Procentualno, lepi u odnosu na nebuloze vode 80 prema 20 odsto, kao što vidite na našem grafikonu koji je u izradi…

Ne mogu taksativno da ređam događaje, jer ne pišem naučni rad, ali odlazeću 2012. pamtiću prvenstveno po jednom Cvetiću koji sam ubrao negde s jeseni, i negujem ga, a i ona trpi mene, ha, ha, ha.

Zatim, susret sa školskim drugarima na proslavi 20 godina MALE mature zauzeo je specijalno mesto u mojoj “book of memories”. Bilo nam je više nego dobro, zaključak je da se ništa specijalno nismo promenili, da ne kažem “omatorili” ( pozdrav za Jelenu devojačko Ljubisavljević, ona zna zašto, he) ali da smo postali zreliji i pametniji, pa to je negde očekivano. Da, količina ludosti nam nije falila, a ni želja za dobrom zabavom, koja se završila u ranim jutarnjim satima…Pozdrav za moje odeljenje, od večitog predsednika. To nikako da kažem! Imao sam jedno četiri, pet predsedničkih mandata, onako spojenih, ja pa ja, i zbog toga kapiram i znam kako je teško kada se zgrabi udobna fotelja vlasti ( ja sam zgrabio drvenu stolicu) da se pusti! Iako tada nije bilo demokratskog sistema, već “strašnog” komunističkog, u našem odeljenju vladala je prava demokratija ( sa elementima anarhije na pojedinim časovima), i izbori su bili demokratski, da ne pomislite da sam ja tu nešto lobirao, nameštao, ko još voli da vlada po pet, deset godina? Smešno.

Svaka godina, pa i ova donese po neko razočaranje. Mene je ove 2012. definitivno izneverio Smak sveta, mnogo buke ni oko čega, a ja to ne volim. Spremio sam se da gledam, i ništa. Kažu da će opet biti sledeće godine, ali ne gleda mi se, tako da ću koji god se datum odredi, da ga preskočim. Voleo bih da me 2013. razočaraju pojedine nebuloze koje imamo priliku da pratimo na određenim TV kanalima, pa da se neke emisije i -rijalitiiiii šouvovi- “smaknu”. Deda Mraze, molim te, počni da radiš na tome, i obuci nam gospođe starlete S. Dobrojević i Vučelić – hladno je, dosadno je i već viđeno million puta. Hvala.

I taman da nastavim da apelujem na Deda Mraza šta sve treba da uradi, spreči, baci u smeće, da drugu šansu, napolju počinje petardijada – trgoh se! Jadan Deda Mraz, morao bi da ima ceo tim Deda Mrazova kada bih mu dostavio spisak obaveza, i da radi kao Maxi, non stop! Poštedeću ga još ove godine, Deda Mraze i irvasi voljno!

Lagano stiže NOVA 2013.!

Radujte se, volite se i neka nam je sa srećom…odoh u kolektivnu euforiju :-)