Broadway po zaječarski

U sali zaječarskog pozorišta svetla su ugašena, i čuju se prvi taktovi muzike. Na nekom čudu od skalamerije sa plafona spušta se čuvena brodvejska glumica Annie Holl! Svetla na sceni se pale… Publika je u transu, a veličanstvena Holl je u oblacima, i oni su se nekako pojavili oko nje…

Plesna grupa je već na sceni, izašli su iz poda, i koreografija koju izvode je više nego fantastična! Devojke su u kostimima koje otkrivaju dovoljno da zagolicaju maštu muškog dela publike, dok su baletani građeni poput Ahila… Sve sija, milion boja se stapaju jedna u drugu, a song New York, New York odzvanja salom. Publika netremice gleda, u neverici da li je sve ovo samo san ili je spektakl tu pred njima?

U zanosnoj zvezda večeri izvodi maestralan salto, i odjednom, kada se to najmanje očekivalo, propada kroz jednu dasku!, koja nije zakucana kako treba u proteklih 20 godina! Istovremeno, nestaje struja, jer od silne tehnike napon je jednostavno probio granice izdržljivosti instalacija, a od jačine muzike, cigle lagano ruše zidove! Šok, neverica, panika! Sala je za nepun minut ostala pusta, dok se scena u naletu Brodvejskih zvezda urušila!

******************

Gradonačelnik je u šoku! Pita se kako je to moguće! Kako je moguće da scena nije izdržala! Kako je moguće da je struja zatajila i da su zidovi popucali?! Kako je to na Brodveju u Zaječaru moguće???!!!

**********************

Na 86. spartu jednog NY solitera na Menhtenu, probudila se čuvena glumica Annie Holl, u znoju! Kakav košmar! Glasno izgovara. Sanjala je da je su u nekoj maloj državi (na nekom Balkanu odakle potiče Drakula), pokušali da odigraju predstavu, ali da se od zastarelosti scene i uslova s’ polovine XX veka odjednom sve urušilo! Usnila je da je propala kroz scenu!!! Ah, te noćne more.

„George my love, please make me some coffee, i need it now more than anything…“ – kroz osmeh reče ona, i uputi pogled iz svog penthausa ka Brodveju. Čeka je večeras tamo njen Show, „Holly Show“, vredan milione dolara…

p.s. likovi su izmišljeni, mesta nisu!

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.


*