Cuca

Izgleda da nije baš potreban neki veliki talenat da se postane popularan. Potrebna je snalažljivost i poznati švaler. To u državi u pokušaju prolazi. 

Svakodnevno u proteklih mesec dana na portalima se objavljuju vesti i priče o Cuci. To je jedna devojka, pevačica u pokušaju, koja pažnju nije privukla svojim glasovnim sposobnostima već navodnom švaleracijom sa kraljem narodne muzike Šabanom Šaulićem. Da li je između njih dvoje nešto bilo, ne znam i ne zanima me, ali je odličan marketing napravila sebi još jedna nova zvezda Pinka.

To što je razlika između ovog para jedno 40-ak godina uopšte nije bitno! To što Cuca daje primer mladim devojkama kako uspeti i to nije bitno. Bitno je da se narodu da nova priča sa poznatim likom Šabanom i devojkom koja je kako kaže njegova velika prijateljica.

Da živimo u kompletnom ludilu i ćorav bi video. Gde mu je kraj? Davanje značaja i pažnje osobama koje na javnu scenu dolaze preko tračeva i kreveta postala je surova svakodnevnica. Šta sada treba da očekujemo ako neko naše dete od 20-ak godina smuva „dečka“ od 60? Šta reći? Znam, ljubav ne pita za godine, ali ovo je sve samo ne ljubav. To se zove drugačije i ne bih da budem baš toliko prost, ionako je suviše prostakluka.

Cena slave nije mala. Nešto moraš da daš da bi ti se vratilo. Ko nema talenat, a danas ima dovoljno talentovane dece, izgleda da mora da se dovija na nemoralan način. Istinski talenti za to vreme pokušavaju da se izbore za svoje mesto pod suncem, mnogi od njih propadnu. Dok ima Cuca, to malo teže ide. Zbog toga dobijamo kvantitet, a kvalitet ostaje u senci, gubi se, nestaje.

Roditelji. Opet roditelji. Gube svoju decu, prodaju ih, iz novina eventualno saznaju čime se njihovo dete zapravo bavi. Porazno je to što nije ona jedina Cuca u državi u pokušaju. Nije ona kriva, ona se bori za svoje parče hleba, ali metod je pogrešan.

Cuca je primer da snovi mogu da se ispune. Kolika je cena tih snova? Samo ona zna.