Foto: Youtube/Screenshot

Film – Queen: Bohemian Rhapsody

Očekivao sam čaroliju, magiju. Jutro nakon što sam pogledao film o grupi Queen, koja je ostavila bezvremeni pečat u muzici koju je stvarala, osećam se i pomalo razočarano. To je valjda efekat kada očekujete puno, a ne dobijete to što ste zamislili. Generalno film je dobar, ali…

Prema nekom mom mišljenju kao gledaoca i ljubitelja muzike koju su stvarali, pesme „I want it all“ i „The Show must go on“ su morale da budu na neki način uključene u film – imalo je mesta. Ali dobro, producenti su stavili jači akcenat na istoimenu pesmu iz filma (i na to da je Freedie bio gej), a njeno stvaranje je veoma zanimljivo – ko gleda film, videće.

Film: Zvezda je rođena

Glumiti Freddia Mercury je mač sa dve oštrice. Freddie je  bio neko ko se jednom rađa i kao čovek, i kao umetnik. Rami Malek se dobro snašao, nije mi smetalo. Svaka čast na smelosti i na transformaciji. Scenski je bio veoma ubedljiv, privatno – pa ne znamo kakav je Freddie bio u stvarnom životu, ali ako je bio takav kakvim su ga prikazali, bio je svakako za ono vreme prilično slobodan i svoj (posebno je taj efekat jači kada se vidi sklop porodice iz koje potiče). I tu je poenta.

Film emociju ima. Songovi su dobro uklopljeni, ali šta se desilo na kraju? Mnogi su rekli poslednjih 20 minuta filma je toliko emotivno, da svi plaču… Dobro, i prošlo je poslednjih 20 minuta filma, nisu mi trebale maramice (kada je nešto jako, potrebne su mi), ali svakako je nastup na Live Aid urađen sjajno!

Svakako film treba pogledati, iako je to moglo i bolje, barem za film godine – kako kažu.

4 komentara su postavljena

  1. Pošto smo se obreli na istom mestu u isto vreme, smatram da su Fredija predstavili suviše smelo, inače u privatnom životu je bio više nego stidljiv, dok je na sceni nadomešćivao tu stidljivost. Privatni život je držao u tajnosti dok je mogao i jeste bio razvratan. Bio je biseksualac i to je prava definicija njegovog seksualnog opredeljenja.
    Sve je moglo mnogo bolje. Za „film godine“.

    • Hvala Nale! Baš tako. Sve se slažem i drago mi je da smo se sreli i proćaskali… Da, biseksualac, mada u filmu je to predstavljeno drugačije… Idemo dalje…

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.


*