Foto:M.P.

Knjige i odmor

Zamislio sam ovaj kratak tekst kao preporuku šta biste mogli da čitate ovog leta – na plaži, planini, kod kuće, na selu, sve zavisi gde ćete provesti letnji odmor.

S obzirom da sam ove godine upoznao priličan broj naših autora i čitao njihova dela, evo nekih knjiga koje mogu da vam prijaju dok se sunčate ili odmarate u hladovini.

Ogradiću se odmah, ne umem da pišem recenzije knjiga, ne želim da prepričavam radnju ili tako nešto, već ću u jednoj rečenici pokušati da vas „navučem“ na autora i delo…

Roman koji me je iznenadio u svakom smislu te reči „Svici u tegli“ autorke Slađe Kručičan Stanić. Osim što je pisan u muškom rodu, ima priču koja vas „drži“ i nema smarajućih elemenata.

Foto:FB

„Cepanje duše“ Jelene Milenković, roman koji je izazavao veliku pažnju čitalačke publike. Dve zanimljive priče, originalan izbor likova, neću baš ništa da vam kažem, uverite se sami u autentičnost ove priče.

Zorica Zoja Mladenović objavila je knjigu „Putovanja“. Veoma zanimljiva priča, realna, hrabra, pisana jezikom koji svi razumemo.

Foto: M.P.

Goran Stojičić „Besani“, zbirka priča koje je već doživela veliku popularnost i van granica Srbije. Ovu multimedijalnu knjigu treba da imate u svojoj biblioteci, priče su neponovljive.

Foto: Facebook

„Godine učenja“ autorke Sanje Dačić, knjiga koja je pisana drugačije, od stila do tehnike, i naravno radnje.

Foto: FB

Pavica Veljović „Justicijo digni glavu“ je odlično štivo za letnje dane, kada niste puno opterećeni poslom, te svoje misli možete da usmerite na ovu živu satiru, punu poruka i razmišljanja. Napisana je hrabro i bez dlake na jeziku.

Foto:FB

„Tokovi snova“ Drage Bivše Pogorelec, su svakako roman koji će vas uvući u priču između sna i jave, a šta se onda dešava, proverite u ovoj zanimljivoj priči.

Foto:FB

Volite krimi romane? „Da sam otišla na tu sahranu, sve bi bilo drugačije“ autorke Miroslave Đušić Nedeljković, osim zanimljivog naziva, ima i zanimljivu radnju. Naravno, ubica je vešto skrivan, sve do kraja.

Foto:FB

I na kraju ovog mog malog izbora, autorka Snežana Ćosić „Stanica Balkan“, roman koji govori o sudbini, mogućnostima i veri.

Foto: FB

Ukoliko vam se nešto od ovoga dopalo i verujete mi na reč, kontaktirajte autore putem Fejsbuka ili ih „pronađite“ u nekoj od knjižara.

P.S. Da li da preporučim sebe samog? „Soba tajni“, politički-triler, čita se kao što se gleda neki film, tako kažu, pa izvolite.

6 Comments Posted

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.


*