Kod premijera na jutarnjoj kafici

Malo je reći da sam uzbuđen nakon vesti da će premijer Srbije Aleksandar Vučić primati građane na razgovor u četiri oka, ujutru od 5.30 do 8.30 sati, od 8. jula! Pa to je sjajno! Ja sam „onesvešćen“ ovim mudrim potezom premijera srBskog! Verujem da se ovako nešto dešava po „prvi put u modernoj istoriji“, i znam da će predsednik tehničke vlade saslušati svakog građanina pažljivo i dati mu normalan, ljudski, topli odgovor.

Avionska karta za “trubače na Menhetnu”

Takođe verujem da će srećnici koje „njegovo visočanstvo“ primi, izaći iz „primaonice“ puni sreće, blaženog osmeha, bogatiji duhovno, ali i finansijski, čisto da kupe burek nakon razgovora i jogurt naravno. Ne sumnjam da će problemi premijerovog sagovornika biti rešeni „uskoro“, i da tu neće imati zapravo šta da se rešava, jer već nam je mnogo dobro, BDP će da poludi od rasta (Nemačko, pazi se!), a mi, kako je dodao premijer, 2017. godine imaćemo zlatan period.

Ja neću ići u kancelariju kod premijera, jer nemam šta da ga pitam. Kada bih ga i pitao, znam da bih na odgovore čekao dve, tri, četiri godine, na kraju bih dobio neko „obećanje ludom radovanje“. Drugo, koliko zaludan treba da budeš da bi išao kod premijera u 5.30 ujutru!!! Da je tragično, jeste, ali je i smešno.

Ja u to vreme, sve do nekih osam sati ujutru tačnije ne znam gde sam, a nakon noćnih mora kada pomislim na stanje u tzv. državi Srbiji, samo bi mi falila jutarnja kafica sa premijerom. Više volim da je popijem sam ili sa nekim ko me neće lagati od ranog jutra.

PISAO je tekst, usledio je POZIV koji mu je iz korena promenio život!

Pustimo mene, samo nešto kritikujem, ne radim ništa, pa ja čak i spavam! Možda i ne bih bio pesimističan povodom ovog poteza Vučića, kada bih ustajao u 4 izjutra, i trčao u kancelariju da rešavam probleme koje pravim drugima svakodnevno.

U svakom slučaju, eto narodu novog zadatka, jer nije mala stvar videti premijera uživo i izjadati mu se. Zato pamet u glavu i spremite se dobro, jer odgovori su, verujem, već spremni, a kafa vri, odavno.