Foto: Youtube/Screenshot/The Favourite

Noć odluke u Holivudu: Kome idu Oskari?

Noćas u dva sata po srpskom vremenu počinje još jedna dodela Oskara, po 91. put tačnije, koja je iz godinu u godinu sve manje napeta, ili mi se samo tako čini, a sve više se nekako organizuje „navrat – nanos“. Počelo je tako što nisu mogli od onoliko glumaca da pronađu voditelja ove predstave. Ja se preporučih u jednom trenutku, ali nisu me pustili…

Kako god, neću se baviti time, već ću da pokušam, po prvi put u istoriji,  dam neke prognoze pobednika u glavnim kategorijama. S obzirom da sam veoma vešt u omašivanju, sve što budem sada napisao, može biti suprotno. Da ne filozofiram puno, evo mojih favorita.

Najbolji film, nominovani su: „A Star Is Born“ (Zvezda je rođena),  „BlacKkKlansman“ , „Black Panther“ (Crni panter), „Bohemian Rhapsody“ (Boemska rapsodija), „The Favorite“ (Omiljena), „Green Book“ (Zelena knjiga),  „Roma“ (Rim),  „Vice“ (Porok).

Foto: Roma/Youtube/Screenshot

Sa ovog spiska najveće šanse daju se Jorgosovoj „Miljenici“, moj favorit je „Roma“.

Što bi Ameri/Englezi rekli „For the Best direction, nominees are“ : Spajk Li „BlacKkKlansman“, Pavel Pavlikoski „Cold War“, Jorgos Lantimos „The Favorite“, Alfonso Kuaron „Roma“, Adam Mekej „Vice“.

Opet bih se Kuaron kod mene pobedio, ali mislim da će ga dobiti Jorgos.

Foto: Youtube/Screnshot/Bradley Cooper

Hajmo na najboljeg muškog glumca. Nominovani su: Kristijan Bejl „Vice“, Bredli Kuper „A Star Is Born“, Viljem Dafo „At Eternity’s Gate“, Rami Malek „Bohemian Rhapsody“, Vigo Mortensen „Green Book“.

Moram da se ogradim nisam još gledao Bejlija, ali ja bih nagradu dodelio Bredliju (ovo mu je peta nominacija), a dobiće je Malek. 

Uvek moja omiljena kategorija Best actress. Verovali ili ne ove godine Meril Strip nema nominaciju! Mogla je da volontira, da vodi dodelu, možda i bi da nije Tramp predsednik USA. Nominovane su: Jalicija Aparisio „Roma“, Glen Klouz „The Wife“, Olivija Kolman „The Favorite“, Ledi Gaga „A Star Is Born“, Melisa Mekarti „Can You Ever Forgive Me?“.

Foto: Youtube/Screenshot/Glenn Close

Bez ikakve dileme Glen Klouz. Ali, dobiće ga Olivija Kolman (odlična je, i ljubi se sa ženama – nemam ništa protiv, ali eto, može da bude presudno).

Nominacije za najbolji strani film: „Capernamun“, Liban, „Cold War“, Poljska , „Never Look Away“, Nemačka,  „Roma“, Mekisko,  „Shoplifters“ – Japan.

Konkurencija je veoma jaka. Moj favorit je „Capernaum“, dobiće „Roma“.

Foto: Youtube/Screenshot/Capernaum

Što se tiče najbolje ženske i muške sporedne uloge, Marina De Tariva je odlična u „Romi“, ako ga ne dobije, može biti da će po drugi put Rejčel Vajs u ovoj kategoriji, za film „Miljenica“.

Kod glumaca, moram da priznam da je konkurencija jaka, neka bude Maheršala Ali za „Green book“.  

To bi bilo to, ostaje nam da vidimo noćas ko će se radovati, a ko tugovati, jer u Holivudu je ipak prestiž osvojiti malog zlatnog Oskara, ko kaže suprotno, laže.

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.


*