Novak i torba

Imao sa tu priliku, pre četiri godine, kada se održavao Serbia Open kod nas, da sretnem Novaka Đokovića. Pošao sam da radim intervju sa čuvenim Nikom Bolitieriem, guruom svetskog tenisa sa Floride. I na parkingu ispred 25. maja, zaustavlja se crni Audi, izlaze Nole i vozač. Otvara se gepek, Nole uzima torbu, i pešaka do terena.

Išao sam nekoliko koraka ispred njega, i rešim da zastanem, da mu priđem. Vidim, nema gorila. Dečko vuče torbu sam! Priđem ja, iznenadim se njegovom visinom, mislio sam da smo istog rasta, kad ono međutim, porastao Nolence…

„Zdravo, ja sam Miljan, novinar NIN-a (bilo nekada). Samo da ti poželim sve najbolje, i guraj dalje. Intervju ćemo da uradimo kada batališ tenis…“.

„Dogovoreno. Hvala ti. I tebi sve najbolje“ – reče kroz osmeh No 1.

Bila mi je truba da ga pitam da mu pomognem sa torbom, (ha ha ha), te sam ubrzao korak i uputio se ka mom poslu. Svako na svoju stranu. A možda mu je fetiš da gura torbu sa sobom pre meča, šta znam.

Prošle su četiri godine, i danas razmišljam o tom događaju. Razmišljam zapravo koliko je jedan veliki čovek, uspešan, u realnosti normalan i skroman (mali). Ej, on vuče torbu i nema telohranitelje kraj sebe. Bilo mi je čudno.

Šta bi na primer bilo da je jedan od naših političara prvi u svetu? Ne želim da mislim. Ma, neću o njima.

Imam par prijatelja koji su kivni na Novaka, jer ne živi u Srbiji, odnosno ne plaća porez našoj državi. Novače, ako me slučajno čitaš, znaj da te branim!

Naime, nije Đoković uopšte dužan da živi ovde i da daje pare političarima koji decenijama pokušavaju da nam stvore državu! Dečko je pametan, i želi da živi u državi, a ne u pokušaju iste! I ja da sam On, živeo bih u državi, a ne u banani! Pritom, šta je ko njemu od njih dao da bi bio broj jedan? Nije bre on budala pa da  plaća ovde našim vođama raznorazne bahanalije kroz porez.

Miljane, ne nerviraj se.

Više ga ne pratim kao ranije. Nemam živaca da gledam kako pušta kuma na Vimbldonu ili Nadalovu pohlepu kada igra protiv Noleta – pobediću te makar umro… O Federeru ne želim da trošim dugmiće po tastaturi.

Što se mene tiče Novak može sutra u penziju, jer je osvojio sve što se može (sada će da padne i Rolan Garos), a ko njega kritikuje kada gubi, taj mozga nema! Definitivno. Taj ni torbu ne bi mogao da mu nosi.

 p.s. Nole, ne zaboravi na intervju kada odeš u penziju…

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.


*