Popij pet flaša piva i vozi!

Vozači, radujte se! I alkoholisani slobodno možete da vozite, jer ako vas uhvati policija oni će prvo „pregovarati“ sa vama, i ako ste dobar pregovarač, dobićete blažu kaznu. Odlično, eto kako se prave zakoni za pijane vozače. U zemlji čuda, Srbiji, sve može. Pijani vozači imaju tu mogućnost da voze sa 1,2 promila alkohola u krvi i ako prekorače brzinu od 30 kilometara na sat i zaustavi ih policija mogu da započnu bilateralne pregovore.

Zamišljam to ovako:

„Dobar dan, nadam se da ste popili?“ – policajac započinje pregovore.

„Naravno da jesam, pa kako da sednem u automobil bez trunke alkohola“ – ponosno odgovara vozač dok mu se zapliće jezik.

 „Verujem da ste imali dovoljno vremena za pivo, dva?“ – sa strahom od negativnog odgovora upita policajac.

„Na šta vam ja ličim! Popio sam pet piva i još dve rakije, ali vozim kao zmaj..“ – ljutito nastavlja pregovore vozač, i dok mlatara rukama nekako mu iz džepa od košulje ispadne novčanica od 20 evra.

„Odlično, rešićemo to odmah“ – zadovoljno reče policajac.

 Kraj pregovora.

Rezultat najnovije „mere predostrožnosti“ trebalo bi predpostavljam da bude što manje saobraćajnih nesreća i što više pripitih vozača. Logično je da pijani vozači bolje voze, da su vešti u razgovoru sa policijom, i ukoliko su popili 20 evra u kafani, pa ima valjda još toliko da se izdvoji za kotizaciju u bilateralnim pregovorima. S obzirom da smo pobedili korupciju, pardon, nismo je pobedili mi nego On-Vrhovni vođa, bilo je izvesno da će država učiniti jedno dobro delo, ovog puta za pijane vozače.

Kako se uopšte usuđuju da izjave da će kazne biti blaže za pijanstvo do 1,2 promila alkohola?! Na čemu su? Nagodbu sa vozačem potpisivaće policijske starešine sa visokom stručnom spremom – da, sa “doktorima nauka”.

Što je najgore, prema anketama građana, većina se slaže sa mudrim potezom i genijalcima koji su dali preporuku sa koliko alkohola u krvi smemo da vozimo. Možda je rešenje da svi kolektivno pijemo do 1,2 promila, manje će nas boleti bolesna realnost…

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.


*