Foto: Pixabay.com

Presek: Dan žena, gladna deca i klub vredan milijardu evra

Tradicionalno, svake godine 8. marta, obeležava se Međunarodni dan žena u celom svetu. Ovaj praznik žena je kod nas propraćen prilično smešnim odlaskom većine muškaraca u cvećaru, kako bi svojoj ženi (ili ljubavnici) kupili karanfil ili ružu. Time se sve valjda rešava što ne štima tokom ostatka godine. Bilo bi poželjno ženu obradovati češće, jer ako niste znali, cveće može da se kupi tokom cele godine! Oni koji to znaju su sigurno u plusu. Zato, kupite joj cvet i 10. marta, 5. aprila, 23. maja.., malo za promenu. A ženama srećan njihov zvaničan dan – emacipacija još traje kao i borba za prava.

Nedavno smo od premijerke Srbije Ane Brnabić čuli da su u Srbiji gotovo iskorenjeni ekstremni vidovi siromaštva. To „gotovo iskorenjeno ekstremno siromaštvo“ prema jučerašnjim podacima UNICEF-a, zvuči ovako: „Deca su nesrazmerno zastupljena u siromašnoj populaciji – 9,5 odsto, ili čak 115.000 dece živi u apsolutnom siromaštvu, dok je dodatnih 30,2 odsto u riziku da padne ispod linije siromaštva“.  Pitam se, šta je sa tim „gotovo“ i koliko je veliko to „gotovo“?

Fudbalski klub Paris Sen Žermen, iako njegovi igrači vrede oko 800 miliona dolara, nije uspeo da prođe u naredni krug Lige šampiona, na svom terenu je izgubio u drugoj utakmici od Mančester Junajteda sa 3:1 (prva utakmica 2:0 za PSŽ). Ovim je još jednom dokazano da nije sve u parama, ima nešto i u volji, želji, motivima…

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.


*