Foto: Freeimages.com

Presek: Kolindine čokoladice, strah od bolovanja i Crvena Zvezda

– Hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović bila je zatečena kada je saznala da su se u paketićima koje je podelila deci u Dubrovniku nalazile čokoladice iz Srbije. Stvarno skandalozno. Izjava jednog roditelja tim povodom pokazuje koliko je politika iz ljudi izvukla sve dobre osobine: toleranciju, ljubav, prijateljstvo, poštovanje. „Morao sam ovo da stavim da vidite u kakvoj državi živimo, bio je njegov vrtić na prijemu kod Kolinde i ovo je dobio iz njenih ruku, njenu sliku i čokoladu iz Srbije, pa je li ovo žalosno, i to na Dan dubrovačkih branitelja. Bravo!“, naveo je taj roditelj, a preneo Dubrovački dnevnik. Ko bi rekao da su se nekada roditelji ovog roditelja družili, živeli u „bratstvu i jedinstvu“, čak i vodili ljubav i zamislite razmnožavali se. Čokoladica iz Srbije je za sve kriva.

Presek: Stanovi od države za “dž” i bebe

– Na današnji dan pre 25 godina Crvena Zvezda je postala klupski prvak sveta i to je to od fudbala do danas. Nedugo zatim počelo je sve da se cepa i raspada, ne možemo da se sastavimo dve i po decenije.

Euforija bez pokrića

– „Zaposleni u Srbiji će pre otići na posao i ako jedva stoje na nogama, nego što će otvoriti bolovanje, a za to ističu dva ključna razloga – bolovanje znači manju platu, kao i strah da će im poslodavac zameriti“ – piše Blic. Lepo su nas naučili da se plašimo i da strah (plata) u proseku košta mesečno 300 evra. Zamislite da nas nije strah? Gde bi nam bio početak.