Foto: Pasulj/Youtube/Screenshot

Presek: Nenajavljeno na pasulj, Parazit i bojkot

Prošlog vikenda predsednik Srbije Aleksandar Vučić je „nenajavljeno“ posetio kasarnu na Topčideru, da vidi šta radi naša vojska i da nam se pohvali, kao i uvek, šta je sve uradio. „Nenajavljena“ poseta uključila je direktan prenos ovog događaja, zna se kojih medija. Takođe, u kasarni su bili svi visoki oficiri, koji obično vikendom nemaju tu obavezu, ali su izgleda došli zato što je bilo sve „nenajavljeno“.  Predsednik je ručao pasulj. Po prvi put u istoriji. Rekli su mu da vojska može da uzme i dva obroka istovremeno, a ne da bira. Bilo je i kupusa. Zlatno doba je stvarno došlo, u moje vreme, kada sam bio u vojsci, mogao je samo jedan obrok. Prijatno.

Južnokorejski film „Parazit“ reditelja Bong Džun Hoa sve je iznenadio na ovogodišnjoj 92. dodeli Oskara i odneo četiri nagrade, i onu glavnu za najbolji film (scenario, najbolji strani film i režija). Ovo je kao presedan jer nikada se nije desilo da strani film osvoji glavnu nagradu. Zbog čega je to tako, niko pouzdano ne zna, ali da je film dobar, dobar je. Druga muka spopala Holivud. Ovo je od kada postoje merenja gledanosti, najmanje gledan šou do sada, pala gledanost Oskara, a zbog čega, ni to ne može precizno da se kaže. Možda zato što se unapred već nekako sve zna, a Evropa „spava“ kada su dodele u toku, a Ameri gledaju neki drugi rijaliti, možda.

Bojkot. Izbori Srbija 2020. Ludilo u najavi. Deo opozicije gde je na vlasti hoće na izbore. Šešelj i dalje truje naciju količinom zlobe koju ni Grdana nema, ukinuli mu Tviter nalog, ima nade. Gordana Čomić se vratila u cirkus. Vratio se i Firer takozvani. Svi se vraćaju, a gde ćemo mi otići, pojma nemam.

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.


*