Foto: Savski nasip

Presek: Poseta, ribica zvana JK i šetnje subotom

Prošla je i poseta ruskog predsednika Vladimira Putina Srbiji. Toliko najavljivana i dugo očekivana, zadovoljila je one koje treba – pre svega predsednika Srbije Aleksandra Vučića i njegove saradnike, ali i građane Srbije, posebno one koji su „spontano“ došli ispred Hrama Svetog Save u Beogradu da pozdrave predsednika Ruske Federacije. Ova poseta je dokaz da smo još uvek generlano plašljiv narod, koji se prodaje za „sendvič i jednu crvenu“, koji pristaje da uradi sve što mu se naredi ne bi li primio platu od 200 do 500 evra na kraju meseca, i ne bi li po ko zna koji put izgubio svoje Ja (koje možda nikada nije ni imao). Uglavnom, rezultati posete bi trebalo da budu vidljivi veoma brzo, te hajde da se ponadamo da stotine hiljade evra koje smo dali iz našeg džepa za miting koji je priređen u čast dolaska Putina, budu vraćeni uskoro – ili je to samo bila još jedna predstvaa na koju nismo hteli da idemo svi, već samo oni koji su morali? Izvinjavam se pravim poštovacioma lika i dela ruskog predsednika, verujem da su i oni došli na mesto mitinga, ali u manjem broju.

– Nisam pratio celu aferu, ali sve je počelo sa slikama Jelene Karleuše, tačnije njenog polnog organa, koji je poslat  fudbaleru Ognjenu Vranješu, pa je to video Jelenin muž Duško Tošič i eto belaja, Naravno, poznati tabloidi su odmah njenu vaginu stavili na naslovnu stranu, kako dolikuje, jer deca se tako vaspitavaju… Dok poznata pevačica viče da to nije njena „ribica“, deo javnosti koji misli svojom glavom je uglavnom zgrožen. Kako i ne bi bio, zar je stvarno važno šta ta žena i dvojica fudbalera rade privatno?

Već dva meseca ima kako su subotom u 18 sati počele šetnje, mirni protesti, ulicama Beograda. Ljubitelji aktuelne vlasti kažu da tu dolazi mali broj ljudi, da se organizuju autobusi!, da sve to plaća Dragan Đilas. Zar ne mislite da smo se dosta više delili na ove i one (toliko nas je malo ostalo), i da je vreme da zajednički rešavamo probleme? Za početak da ih čujemo, jer ih ima, i zajednički su.

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.


*