Presek: Srebro, potres mozga i parada

Srpski košrakaši su osvojili srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu u Istanbulu i to je svakako vest dana, nedelje, meseca, zašto da ne i godine. Srpski košarkaši na čelu sa trenerom Aleksandrom Đorđevićem pokazali su da i „osakaćeni“ mogu do medalje i to do srebrne medalje. Svaka čast. A mi? Pa mi ovako osakaćenog mozga nismo baš zadovoljni, barem u komentarima na društvenim mrežama i raznim portalima, pa kao mogla je i zlatna. Moglo je i da ispadnemo u četvrtfinalu, svašta nešto je moglo. Sve mi znamo bolje od onih koji nešto urade u životu, zato smo valjda tu gde smo – nigde.

Presek: „Nemam veze sa tim“, demokratija zvana „ON“ i majmuni

Proteklog vikenda, novinarka televizije Pink Gordana Uzelac, doživela je potres mozga, kada je fizički napadnuta na protestu ispred televizije Pink, u organizaciji pokreta Dveri. Naravno da treba osuditi svaki vid napada, ali ne treba i od toga praviti rijaliti. Naime, televizija Pink odmah je napravila celodnevnu emisiju i tada je bilo sve jasno. Verbalno nasilje nije manjkalo voditeljima i učesnicima ovog šou rijaliti programa (koji su doleteli u studio brzinom svetlosti, skockani, sređeni, spremni za ’analizu’), jer novinari tako ne rade. A jedan Krsta na Tviteru rekao je ovo: „Ili si novinar, ili radiš na Pinku, Informeru…“. Moja pokojna baba bi rekla: „ Ko čačka mečku po onu stvar, nema prava da se kasnije ljuti“. Ja kažem da treba razgraničiti novinarstvo od propagande, kao i novinare od propagandista (ovih prvih je ostalo jako malo u poslednjih pet godina), da probamo tako, možda se nešto i promeni.

I bi još jedna Parada ponosa. I opet smo komentarima na društvenim mrežama pokazali koliko smo frustrirani, neobrazovani, jadni, besni i prosti. Amin.

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.


*