Radni staž

11.02.2013.

Kao grom iz vedra neba odjeknula je vest u svetu da je pevaljka Indi stavila mega – giga silikone, jao ne TA vest! Nego da se Papa Benedikt XVI, vrhovni poglavar rimokatoličke crkve povlači sa te funkcije. To me je navelo na razmišljanje da li će ovaj potez navesti i Krkobabića Jovana, starijeg, da se povuče sa „prestola“?

Papa Benedikt XVI kaže da gubi snagu, priznaje da je „nesposoban da poverenu dužnost obavlja kako treba“ i čovek je pametno odlučio da Svetu stolicu prepusti nasledniku. Kada bi se kod nas to radilo tako, kao u državi Vatikan, cenim da bi polovina, pre svega zaposlenih u državnoj admnistraciji, ostala bez Vođa pojedinih sektora. Tako bi pre svih Krkobabić Jovan, ministar rada i penzija, odnosno penzija, prvi trebalo da se povuče! To bi bio šok za naciju! Krkobabić J., verujem da se seća koliko ima godina, i ne namerava da razmisli o povlačenju, a kamoli da to i uradi. On zna da je u punoj snazi, i ako nije, tu su Afrička šljiva i ostala pomagala, i on može da nastavi da nas …, hm.

Mada, ako sledimo platonizam, onda je Krkobabić J. još uvek mlad, i nama ostaje da se molimo da poživi još 250 godina, stekne punu političku zrelost i mudrost, kako bi sve svoje ciljeve ostvario, i obezbedio svima penzije, jer radna mesta ne može, to evidentno nije u njegovoj nadležnosti. Ja to ne zaključujem bez veze nego K. Jovan ministar, jednostavno nije nadležan da zapošljava, tako se do sada pokazalo, mada ga nešto nisam čuo u poslednje vreme, možda se sve to promeni, pa me Krkobabić Jovan demantuje i obezbedi milion i kusur radnih mesta, za ovu besposlenu naciju.

Istovremeno, nadam se da Krkobabić Jovan nije čuo i da neće čuti da se Papa povlači, jer bi možda i on napravio sličan potez? A to bi bila katastrofa, a mi nismo navikli na katastrofe i oporavak bi bio nemoguć.

Ipak, skeptičan sam po pitanju ustajanja K. Jovana iz fotelje. On zna da bi taj njegov potez bio uzrok da se i neke njegove kolege povuku, a to bi nas odvelo u totalnu propast. Trenutni vid propasti nam još uvek prija, niko se ne buni, samo svi tračare o beznađu našem po prodavnicama, ređe po kafanama jer su prazne, i na tome se sve završi. Istovremeno, K. Jovan krajem februara puni tek 83 godine, pa ni sa beneficijama nije još ispunio uslove za penziju. To sam ja sračunao po njegovom modelu. Naime, jednom je iskusni, ma kakvi iskusni on je više nego to, izjavio da žene mogu u penziju sa 60 godina i 58 godina radnog staža! Tako da on može u penziju sa 115 godina i 113 radnog staža – ako se nisam nešto preračunao?

Postoji još jedna začkoljica oko radnog staža našeg ministra rada, odnosno penzija. Papa Benedikt XVI stariji je od Krkobabić Jovana tri godine, što znači, ako umem da sračunam, naš ministar penzija taman može da se prijavi na konkurs za neko novo radno mesto kada mu istekne ovaj mandat vladanja. Bilo bi krajnje grešno da K.Jovan u 86. godini ostane bez posla! Verujem da je penziju sebi sredio.

Mnogo brinem, a nema potrebe, jer po ovoj metodologiji, ja do prvog zvaničnog zaposlenja ima da čekam još pedesetak godina, tada ću po uzoru na našeg ministra rada Krkobabić Jovana biti u punoj formi i spreman za prave radne pobede! Blago meni.

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.


*