Foto: Pixabay.com/mohamed_hassan

Totalni obrt: Deda Mraze, neću više da apelujem, već da ti kažem hvala!

Hvala ti Deda Mraze što si mi ovu godinu učinio drugačijom od ostalih u svakom smislu. Bila je luda, brza, radosna, pomalo tužna (a sada na samom kraju nikako da se oslobodim grlobolje i kašlja!). Bila je puna iznenađenja, više je bilo onih prijatnih nego neprijatnih, ali je bilo i veoma velikih razočarenja…

Zašto bre Deda Mraze povlađuješ ljudima koji uživaju da blate druge, a ovi im ništa nisu učinili? Da seju mržnju, prave spletke, ničim izazvanim? Nazivaju sami sebe dobrim ljudima, a znamo da to nisu jer vidimo šta kome rade, niti se trude da budu.  Hajde u Novoj 2019, daj im malo blagosti umesto pakosti, probudi ih, život je jedan, nauči ih da se smeju i da ne govore za sebe kako su dobri i fini, već da puste druge to da rade. Eto, ako mogu da apelujem, to je apel, načini njih dobrim ljudima. (Kao što umem da kažem, nisam bezgrešan, ali pakostan i zloban sigurno nisam).

Apel gospodinu Deda Mrazu, III deo: ‘Ajde više!

Najverovatnije zato što nisam gmaz i ljiga, Deda Mraz me je nagradio. Upoznao sam puno dobrih ljudi, putovao češće nego inače, više sam se smejao, mnogo više, nego što sam bio tužan, ko me prati, zna i uglavnom zašto. Ali, opet je ostala neka gorčina i na kraju ove godine, zbog celokupne situacije u ovoj našoj „državi u pokušaju“, iako živimo u Zlatnom dobu od maja meseca ove godine.

Deda Mraze, daj obuzdaj malo one koje bi trebalo, znaš ti koga, da se ne hvale toliko, već da urade nešto korisno za narod, a ne za sebe. Valjda im je dosta više ili je pohlepa stvarno postala vrlina? Ne mogu ja da budem ti Deda Mraze, ali da sam ja ti, zakazao bih vanrednu sednicu svih redovnih srpskih političara i rekao im da se pogledaju u oči i da urade nešto za one koji su glasali za njih uproteklih 30 godina. Eto, ali nisam ja ti, pa ne mogu.

Dekonjo veseli sa Severa, ove 2018. sam shvatio da je zdravlje najbitnije (nije mi to prvi put, ali sada sam veoma ozbiljno shvatio), hvala ti što si se pobrinuo da ostanemo zdravi, u svakom smislu, i to je jedino što od tebe želim u 2019. Da nam daš svima dobrog zdravlja i više pozitivne energije, i biće sve „Top“ kako kaže omladina.

Svoje neke druge željice čuvam u mom srcu. Da vas ne davim više, eto malo sam na ovaj način popričao sa Deda Mrazom, pa sada je vreme da se spremam za najluđu noć! (čajevi, med, pantenol..hahahha).

Svima vama koji čitate ovaj sadržaj na mom sajtu, koji čitate moju knjigu, pratite moj rad, hvala vam od srca i svako dobro vam želim u 2019. godini! Živeli!

2 komentara su postavljena

  1. Srećna Nova godina!
    I ova što prolazi,bila je, i ova što dolazi, biće, uglavnom onakva kako se mi pobrinemo. Ne mislim na velike stvari, samo na sitne svakidašnje. Naravno, ima puno toga što ne zavisi od nas. Na primer i to da sam i ja baš, baš prehlađena, ali kako čajevi slabo deluju, večeras pijem kuvanu rakiju ili kuvano vino :)

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.


*