Foto: Freeimages

Zavere opasnih umova

Veoma retko čujem da se nekome desilo nešto lepo i to mi se baš ne sviđa. Kada se to ipak dogodi, i neko mi kaže neku lepu vest, taj dan zabeležim, jer uglavnom se budimo sa ružnim vestima ili sa informacijama koje ne obećavaju. Međutim i kada dobijem lepu vest, one ružne je pokvare, jer se kote iz minuta u minut.

Presek: Ajvar, kampanja i seks

Kada bih sada počeo da nabrajam šta se dobro a šta loše desilo u proteklih 24 sata, lošim vestima ne bi bilo kraja. Šta je uzrok loših vesti? Najverovatnije čovek. Ma skoro sigurno da je on. Čovek ih proizvodi, realizuje, neretko i namerno pravi, samo da nešto što može da bude dobro, zaliči ili postane loše.

Kada se dogodi nešto loše, većina nas koja još uvek misli svojom glavom, ali koja je pre svega emotivne prirode, reaguje, želi da pomogne, i to je ljudski, to je za svaku pohvalu. Međutim, šta ako se na kraju ispostavi da ta priča uopšte nije bila takva kakvom je prikazana, već da je kreacija jednog ili više opasnih umova? Tada ako smo se puno mešali, ulazimo u klinč.

Putovanje kroz vreme (II deo): Šansa

Pomenutih priča u Srbiji ima i previše. Na društvenim mrežama ih ima još više. Događaju se svakodnevno, neke se zataškaju, neke se objave pa se ispostavi da nisu tačne, o nekima se strogo ćuti.

Mnogi ljudi su dali sebi za pravo da bukvalno guraju nos tamo gde im nije mesto. U redu je i zakonski prijaviti bilo koju pojavu koja nije u skladu sa osnovnim ljudskim vrednostima i ponašanjem, ali biti policajac ili istražni organ to baš i nije u redu, osim ako niste to po struci i ukoliko vam to nije zanimanje.

Presek: Nataša Mašin, orlovi i trep, trep

Međutim, pojavom „savet baba“ o kojima sam ranije pisao, mnogi sebi daju za pravo da osude, odrade deo posla koji uopšte nije u njihovoj nadležnosti ili čak naprave situaciju dramatičnijom nego što jeste. Zašto to rade? Valjda zbog toga što nemaju šta drugo, pa eto, pametuju i savetuju kako da uradimo naše živote, dok potpuno zanemaruju svoj.

Savet babe

Gde nas sve to vodi? Ne znam još uvek odgovor na ovo pitanje, ali znam da će lepših događaja biti kada počnemo svoj život da živimo onako kako mi, i isključivo mi, smatramo da treba. Lepa vest je kada krenemo od sebe, za početak dovoljno.