Foto: Pixabay.com

Presek: Bojkot sa šlagom, rat u komšiluku, Džoker

Ovih dana u Srbiji zemlji političari iz vlasti i dela opozicije se sastaju da bi se dogovorili o uslovima u kojima će biti održani fer i pošteni izbori 2020. godine. Da mi je neko pričao 6. oktobra 2000. godine da će naši dragi političari voditi politiku 19 godina kasnije o izbornim uslovima, tačno bih spakovao ranac na leđa i otišao preko bare. Ali, eto, čuda se dešavaju, niti sam ja stavio ranac na leđa i otišao, a nisu otišli ni oni – svi su tu kao nekada, i trljaju ruke jer ide izborna godina. Plen nije mali, a oni su gladni. Građani za to vreme nemo posmatraju predstavu, da bi na izborima dali aplauz ili bojkotovali, jer im je tako predloženo. Sve je stvar izbora, samo polako, ima vremena do 2059 godine, do tada biće ovi izbori sa šlagom…

Turska je napala Siriju, čitam danas i kopneni napad. Taj rat uopšte nije daleko od nas, tamo ginu neki ljudi, nedužni zbog dužnih, a mi u drugoj deceniji 21. veka i dalje smo zveri. To ćemo očigledno i da ostanemo. „Mir u svetu“ je dobio puno fiktivno značenje u digitalnoj eri, jer nafta je nafta, dilovi su dilovi, dolari su dolari. Ljudi? Kolateralna šteta.

Svetski bioskopski hit „Džoker“ prikazuje se i kod nas već nedelju i kusuru dana. Kažu ima puno nasilja, nije poželjan za gledanje… Hm, baš ga treba pogledati. Zato što ukazuje na problem sistema, na to šta se dešava kada neko bude izbačen iz istog, a pritom je psihički bolesnik. Nasilja ionako toliko imamo u realnom svetu, da par scena iz ovog filma nisu ništa u odnosu na ono što nam se dešava. Možda je nekome drugom frka od ovog filma, jer šta ako narod, građani, stvarno polude, usled sve manjih prava? Možda i oni izvuku „džokera“, a to uopšte ne bi valjalo.

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.


*