Reč autora o romanu „Tuneli prošlosti“

Nakon četiri godine od mog prvog romana „Soba tajni“, ovog decembra izašao je i drugi „Tuneli prošlosti“.  Šta da kažem o nečemu što je moje, a da ne budem previše subjektivan? Nije ni malo lako.

„Tuneli prošlosti“ su na neki način povezani sa „Sobom tajni“ ali nisu nastavak, nisu ni prethodnica mom prvom romanu.  Mogu se čitati svaki za sebe. Ova dva romana deo su trilogije čiji će završetak biti za par godina, u zavisnosti koliko mi vreme dozvoli da zaokružim celu priču.

Priču o tajnama, našim malim životima, manipulaciji, sreći, nesreći, ljubavi, slobodi, pravdi..,  „Tunele prošlosti“, posvetio sam mojim roditeljima, babama i dedama.  Želeo sam da sve što sam čuo od njih, zabeležim, da ostane trag jednog vremena i na ovaj, moj, način.

Najteže mi je da odgovorim na pitanje „o čemu se radi?“. Najjednostavniji odgovor je „o nama“. Likovi u ovom romanu su izmišljeni, ali kao što sam jednom rekao inspiraciju nalazim u ljudima i događajima… Svako od nas će se u nekom trenutku pronaći u ovom mom pisanju, jer pisac ne može da piše o nečemu što ne poznaje, ne oseća. 

Roman „Tuneli prošlosti“ je spoj realnosti, nekih istorijskih momenata iz nekadašnje  Jugoslavije, i naravno moje fikcije. Čitalac će verujem znati šta je tu realno, šta bi moglo da bude, a šta nije, ali upotpunjuje realnost.

Na drugom romanu sam radio godinu dana, i rukopis je  završen u maju 2020, u vreme korone, koje traje još uvek. Zatim je trebalo pronaći nekog ko će to da objavi. Hvala izdavačkoj kući  Liberland Art, što me je uvrstila u svoj tim pisaca.  

Promocije romana uživo neće biti, sve dok traje pandemija, to je moja lična odluka.

Roman  „Tuneli prošlosti“ možete poručiti  jednostavno  – na više načina.

Ukoliko ste zainteresovani, javite mi se u Facebook messenger inbox Miljan Paunovic, ili na stranici FB Miljan Paunovic: „Tuneli prošlosti“, „Soba tajni“. Putem mejla paunm64@gmail.com

U zdravlju se čitali,

Miljan Paunović

Beograd, 6. 12. 2021.

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.


*