Foto: Pixabay.com

Tajna plavog šala: Maske su pale (XI deo)

Stiven Peterson je voleo lud provod, važio je za velikog zavodnika i mogao je da ima devojku koju poželi. Bio je veoma uspešan preduzetnik, počeo je bukvalno od nule, a zatim je njegova kompanija za proizvodnju mašinskog alata postala jedna od vodećih u državi, a i šire. Pritom, bio je lep čovek, tako da su mu mnogi zavideli, mogao je sve. Nije imao veću mrlju u karijeri, jednom je morao da preseče i da smanji radnicima plate, ali to se nije puno odrazilo na njegovo poslovanje, odnosno na odnos sa radnicima. Sve u svemu, čovek za svaku pohvalu.

Čovek za svaku pohvalu je imao i jednu veliku tajnu – voleo je kod kuće da se oblači kao žena i da povremeno završi u krevetu i sa muškarcem. Te devojke i momci sa kojima je bio dobijali su dobru nadoknadu da bi ćutali. Ipak, iznenadio se kada je dobio predlog, tokom jednog iskustva u krevetu. Naime, predloženo mu je da kada dođe do vrhunca svoje seme izruči u plastičnu bočicu. Pristao je. Ta njegova ejakulacija je praktično bila i poslednja, jer su nakon nje ostaci sokova od te noći obrisani plavim šalom, a njegov jezik, zajedno sa ušima i Adamovom jabučicom, bio je rasut po podu. Detektivi su bili prilično šokirani kada su videli žrtvu sa brushalterom i halterima. Šminku nisu mogli da vide, jer je krvi bilo na sve strane. Ovo je bilo peto ubistvo, koje je od svih prethodnih i narednih 11 bilo najzamršenije. Dodatno se zakomplikovalo kada su spermu ove žrtve pronašli na telu Tilde Vajs.

******

Nije volela to što je njen otac umeo u nekim trenucima da bude grub prema njenoj mami. Iako je bila jako mala, nikada neće zaboraviti dramatičnu scenu, koja se dogodila neposredno pre rođenja njene sestre. Naime, jedne večeri čula je kako se roditelji svađaju. Majka je glasno i jasno govorila ocu da to više tako ne može, i da moraju da se raziđu. Nije ni ona tada tačno znala šta je sve čula, ali reči koje su razmenili označile su konačni početak kraja. Iako je bila veoma uplašena, mala Magda je odškrinula vrata i videla svog oca kako bukvalno davi njenu majku plavim šalom. Video je i on nju, i to je spasilo Ingrid. Tu sliku nikada nije mogla da izbriše iz sećanja.

*******

Nije znala kako da se postavi i šta da radi, još kad je prvi put na televizijij videla da se dogodilo ubistvo i da je na mestu zločina pronađen plavi šal. Odlučila je da ne priča o tome sa majkom, ali je nekako bila prinuđena, jer su živele u istom stanu. Tina se seća da joj je sestra ispričala jednom prilikom kako je njihov otac bio grub prema Ingrid, te ta ga je ona zbog toga oterala iz kuće (pored studentkinje koja mu je bila ljubavnica). Nikada neće moći da zaboravi kako je premrla od straha kada je pre par meseci pronašla kutiju u kojoj su bili plavi šalovi, i tada je još jednom imala „flešbek“ priče koju je čula od Magde.

********

Jurnjava policijskih automobila kroz glavne ulice grada u gluvo doba noći probudila je i one sa čvrstim snom. Ingrid je pozvala svoje ćerke, samo da im čuje glas i da se uveri da su dobro. Nije znala kako će reagovati kada čuju najnoviju vest, ali odlučila je da ćuti i da ne stvara dodatnu paniku. Dok je jurila glavnim putem kao da je u alkoholisanom stanju, ne gledajući brzinometar, borila se sa pomešanim emocijama. Ne može nikako da kaže da nakon sedam godina zajedničkog života nije volela svog odavno bivšeg supruga, ali nije mogla da veruje i da je on serijski ubica. Dokaza je bilo. Prilično mali broj njih ali jedan dovoljan da ga privedu i podignu optužnicu. Naime, na mestu gde je pronađena glava poslednje žrtve, kapi krvi pripadali su Janu – bivšem Ingridinom mužu. Ingrid je pritom znala da je Jan obožavao da se igra detektiva i ubica, pravio joj je čak i zadatke da vidi kako bi rešila pojedine slučajeve. Znala je da neće imati problem da prođe poligrafska ispitivanja, jer je umeo da bude hladnokrvan, ali takođe je znala da ako je hteo mogao je i da ubije. Setila se kako je hteo da ubije nju pre 20 godina, i da bi se to sigurno desilo da nije ugledao Magdu. Nije imala više vremena za sećanja, stigli su ispred zgrade u kojoj je Jan živeo.

Uleteli su u stan poput kolega iz američkih filmova, Jan samo što nije doživeo infarkt, kada mu je sopšteno da je osumnjičen za seriju ubistava. Vikao je „Ne, nisam ja, grešite, nisam“, u njegovim očima se videlo stanje besa i ludila. Ingrid je izbegavala pogled, sačekala je da ga izvedu i da krene za njima. Ostala je sama u stanu, gledala je oko sebe, tišina je postala isuviše mirna i nesnosna, pogledala je sliku njihovih ćerki na stočiću, nasmešila se i krenula ka izlaznim vratima. Pre nego što je zakoračila u hodnik, čula je iza sebe glas, poznat glas:
„Pogrešili ste, sada smo ostali samo ti i ja, vreme je da se ova igra završi, Ingrid“…

Nastaviće se…

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.


*