Vojvotkinja, beba i tračevi

Kejt Midlton je ponovo trudna. Kejt teško podnosi trudnoću. Kejt noćas nije spavala, beba se mrda. Astrolozi kažu da će biti sin, ne ćerka. Panika! Kejt je danas udahnula vazduh samo 3.667 puta.

U jednom danu saznali smo da je Kejt Midlton vojvotkinja od Kembridža ponovo trudna, da i ovu trudnoću teško podnosi, da će se beba zvati Dajana ako bude devojčica, da je Kejti zapravo ubeđena da će na svet doneti devojčicu. Onda se novinari pitaju: da li bi Kejt uživala ukoliko dobije devojčicu jer bi mogla da je oblači u roze haljinice? Sledi zaključak: mala bi bila lepa na mamu i prava zavodnica… Malo li je informacija o trudnoći Elizabetine snajke u jednom danu, odnosu u prva dva sata od saznanja ove lepe vesti? Čudi me kako nisu napisali koliko je obim grudi bebe – ako je devojčica, ili kako nisu izneli prognozu obdarenosti malog ako bude dečak.

Najhitnije bi trebalo bi da saznamo! Koliko puta su Kejt i princ Vilijam imali odnos dok nisu napravili novu bebu? Koje poze su najčešće upražnjavali? Da li ih je slučajno kraljica uhvatila tokom opštenja odnosno pravljenja bebe? Kakvu je facu Vilijam napravio kada je čuo da će ponovo biti otac? Da li su se dugo snebivali da kažu stara-majci da će opet postati čukun-pra baba? Mali princ Džordž, u kojoj igraonici je sa drugarima proslavio to što će dobiti brata ili sestru? Šta radi teča Hari, lumpuje li negde sa nekim devojkama sumnjivog morala? Gde je Pipa i kako je ona reagovala na ovu lepu vest, šta je nosila tog trenutka, čiju kreaciju? Šta je u horoskopu doktor koji vodi trudnoću vojvotkinje, i kakve su im uporedne natalne karte?

Znam da senzacije u novinarstvu nikada dosta, ali i preterivanja su tu u abnormalnim količinama. Sada smo s oproštenjem najebali dok se vojvotkinja ne porodi – neka joj je / nam sa srećom.