Utisci 2014.

Super Heroj. Beograd na Vodi. Poplave. Doktorati. Putin. Parade. Velja Ilić. Dron. Rama. Bajatović. Tabaković. PreCednik, Tarabići i žuti ljudi.

Pomeramo se sa mrtve tačke, očigledno u neku drugu mrtvu tačku. Ode još jedna godina u nepovrat, veoma plodna za sve one koji su na vlasti ili se ulaguju istoj. Čekam 2017. Naredna godina me ne zanima, rekoše da će nama smrtnicima i dobroj deci biti teško.

Dok dođe ta famozna 2017., evo mojih utisaka od ove odlazeće, po sećanju…

Ove godine zadesile su nas poplave u maju i septembru mesecu kakve se ne pamte. Građani su dali sve od sebe da pomognu i jedino su oni uspeli da na neki način ublaže bol i patnje ugroženih. Vlast? Trčali su, slikali se, obećavali da će pomoć stići brzo, ali šta se tu desilo na kraju? Ne smem da mislim šta je bilo sa svim tim prikupljenim novcem od donacija, pojedini ugroženi još uvek čekaju da im se izgrade kuće! I, ko je kriv? Ostali smo bez odgovora. Zašto? Zašto nema odgovora?

Beograd na vodi. Uf. Ne bih imao ništa protiv, ali da smo razvijena država, a ne DUPe (država u pokušaju). Taj novac trebalo je uložiti u nova radna mesta (proizvodnju), obrazovanje i zdravstvo. Ako bulaznim i nemam pojma oprostite mi, oni znaju u šta treba u-lagati novac.

Diplome, doktorati. Da ne nabrajam. Sramota. Naša sramota, mi smo dozvolili da potencijalni plagijatori uređuju naše živote.

Pitam se, šta bi bilo da sam ja, daleko bilo, BMW-om oduvao devojku na pešačkom prelazu? Već bih robijao. Ali nemam “tatu”.

Parada – LGBT. Više policije i vojske nego učesnika. Moć države. Uplašio sam se. Ne od učesnika, njih nema potrebe da se plašim, oni ne zagovaraju mržnju i sukobe.

Putin. Parada – vojna. Nevreme je upropastilo Veličanstvenu priredbu. Uprkos tome, našem Heroju jedan pljusak ništa nije mogao, a i njegove kolege su pobacale kabanice, nebulozno da nebuloznije ne može biti.

Nema više “Utiska nedelje” na B92. Zašto? Sloboda medija, ne znam ni ja. S druge strane, “Bulevar” mu ga daje skroz, bravo!

Dron. Rama. Prijatelj/neprijatelj. Bilo bi dobro da nas Heroj obavesti da li je sada Rama njegov prijatelj, s obzirom da do juče to nije bio. Super ako su se nakon svega tako brzo sprijateljili. Volim te politiko, volim.

Povratak Šešelja. Dogodilo se ništa.

Plate Bajatović i Tabaković. Večni utisak.

Pupinov most. Odlično, mostovi nam trebaju. Cirkus za vreme otvaranja mosta nam nije bio potreban, iako učesnike za isti imamo.

Velja Ilić. Ko? Šta? Gde? ZAŠTO???

PreCednik Tomislav Nikolić, Tarabići i žuti ljudi. Šlag na torti, za kraj. Predsedniče onih koji su te izabrali, vrati se, peci rakiju, uživaj u čvarcima i slaninici, čuvaj ovce i koze, ali nemoj više da razgovaraš sa svetskim državnicima, nemoj molim te ako nas voliš!

 O, DA! SREĆNA NAM NOVA 2015.